Fonó Szalon

Fonó Szalon

Az év első minifesztiválja a házban a Fonó Szalon, ahol a különböző élvezeteket társítjuk: remek koncertek, kitűnő borok, kiállítás, szalonbeszélgetések. A Szalon kiemelt hétvégéje a Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonja, ahol hazai mesterek mutatják be hangszereiket és világhírű művészek szólaltatják meg a hangszereket.


2013-ban rendeztük meg először a Fonó Szalont, de elődje, a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja már korábban bemutatkozott a házban. A Fonó Szalonon kiemelt koncertjeinket összekötjük más élvezetekkel: kiállítást nyitunk, remek borokat kóstolunk és szalonbeszélgetéseinken van idő és lehetőség egy-egy témát körüljárni a hazai kulturális szcéna meghatározó személyiségeivel.

A Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonján a hazai mesterek míves hangszerei mutatkoznak be, amelyeket kézbe lehet fogni, ki is lehet próbálni. Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. Ezek egyike a hegedűkészítőé. A Hegedűkészítők Szalonjának kiemelt koncertje minden évben egy világhírű hegedűművész vagy együttes. Remekműveket hallgatunk és hegedűk titkai nyílnak meg előttünk.

Az előző években vendégünk volt és a szalonon koncertet adott: Baráti Kristóf, Kelemen Barnabás, Banda Ádám, a Keller Quartet sok más neves művész mellett. 

2018-ban Kokas Katalin és Kokas Dóra duója ad koncertet a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonján, valamint vendégünk lesz az Opera Quartet is. A kiállítás utáni Violin Extra programon Alexander Balanescu lép fel és lesz idén két Szalon Extra este is az Auer Trió Beethoven műsorával. Tartsatok velünk ezeken a csodás szalonesteken!


PROGRAMOK EZEN A FESZTIVÁLON:
« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat