2014.05.16. 8 PM Fonó Stage – Zoltán Zsuráfszky Jr.: Kreatív kríziSom, Eszter Pál album release concert

2014.05.16. 20:00 Fonó Pódium - ifj. Zsuráfszky Zoltán: Kreatív kríziSom, Pál Eszter lemezbemutató

Minden hónap harmadik péntekén vár mindenkit a Fonó Pódium!


Megnyitja kapuit a Fonó Pódium
 

2014 tavaszán új állomáshoz érkezett a műfajokat organikusan összekötő küldetésünk: olyan színpadi produkciókat mutatunk be, amelyek a táncművészet és az irodalom nyelvén szólaltatják meg a Fonó népzene-világzene és jazz háromszögében születő zenei nyelvét.

 

Ifj. Zsuráfszky Zoltán: Kreatív KríziSom - egyfelvonásos táncelőadás az Idéző Kamara Táncszínház és a Négyes Quartett előadásában

“Somogyországban a legkeményebb életű "pásztornemzetség" volt a kanász. A somogyi kanászok természetet ismerő, ősi bölcseletet tudó, kétkezi munkát végző, gyakorlati emberek voltak, a társadalomtól és a materiális világtól függetlenül, szabadon, időtlenül élték szép világukat. A Kreatív kríziSom című táncelőadásban ezt a természetesen egyszerű, kompromisszumot nem ismerő, bátor attitűdöt állítom példaképpen a mai magyar válságot megélők elé. A táncelőadásban somogyi autentikus néptáncot és az egyéni kortárs mozgásvilágomat fűztem dramaturgiai folyamattá. Ha a világ válságban van, mi a teendő? A krízisben hitünk, tartásunk, szuverén gondolataink, kultúránk megőrzése, közösségeink léte, egyéni döntésünkön, akaratunkon, kreatív megoldásunkon áll. Két út van, a pozitív és negatív pólus: csak rajtunk múlik melyik utat választjuk. Ars poeticam: Gondolatiság, erős folk-organikus világ, aktualitás, színház.” (Ifj. Zsuráfszky Zoltán)


Jelmez, plakát: Gelesz Hanna
Látványterv, film: Mihályi András
Zeneszerző: Csoóri Sándor „Sündi”
Rendező - koreográfus: ifj. Zsuráfszky Zoltán
Zenészek - Négyes Quartett-: Csoóri Sándor “ Sündi”, Király Tamás, Kiss Krisztián, Porteleki Áron.

Táncosok - Idéző Kamara Táncszínház táncosai: Ifj. Zsuráfszky Zoltán, Járay-Bálint Anikó Csilla, Kökény Róbert, Lendvay Zsóka, Linczenbold Maximillien, Marosi Erika, Rimár Ilona „Iza”, Szabó Dániel, Szabó Rubinka Anna, Szeverényi Barnabás.

 

  

Ifj. Zsuráfszky Zoltán és Szabó Rubinka Anna

Fotó: Majnik Zsolt

 

 

 

Pál Eszter „Napot, Holdat, Csillagot” - lemezbemutató


Pál Eszter állandó énekese a Pál István „Szalonna” és bandája zenekarnak, de találkozhatunk nevével a Kormorán együttes néhány lemezén, az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében, valamint az Országos Táncháztalálkozók alkalmával megjelenő „Új Élő Népzene” című kiadványok számos lemezén. 2013-ban a „Népművészet Ifjú Mestere” címmel jutalmazták eddigi munkásságát. Első lemezének célja egy bemutatkozás, amely az eddig elért eredmények és a népzene világának legkülönlegesebb eszenciáját mutatja be. Nyomon követhető a lemezen az énekes életútjának számos állomáspontja. Fellelhető a kárpátaljai szülőföld többnemzetiségű, multikulturális közegének nyitottsága, a felgyűjtött és ezáltal megtanulható autentikus magyar népzene egyedisége.
 

 

Pál Eszter 

Jegyárak:

Helyszínen: 1500 Ft

Elővételben: 1 000 Ft

Jegyek kaphatók itt!

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat