2018.04.08. 12AM Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja

2018.04.08. 12.00 Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja

Wine and Violin hétvége


Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. A Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonján hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken pedig világhírű művészek és remekművek szólalnak meg. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni; hegedűk titkai nyílnak meg a látogatók előtt, miközben hazai borászatok nedűit kóstolgathatjuk. 

"Egy hegedű megalkotásához, mint egy jó bor elkészítéséhez, szükséges a megfelelő alapanyag, a tudás, elkötelezettség, valamint a szakmánk iránti alázat és tisztelet. Az elkészült hangszerek mind egyediek, a készítők sajátos vonásait hordozzák magukban. Fontos a különböző részletek alapos kidolgozása egy tökéletes tárgy megalkotásához, ami az emberi érzékeket próbálja maximálisan kielégíteni. Ezzel a gondolkozással igyekszünk a magyar hegedűkészítést újra felvirágoztatni. Jöjjenek és találják meg a számukra legmegfelelőbb hangszert és beszélgessenek kötetlenül készítőikkel egy finom bor társaságában!" (Faragó-Thököly Márton)
 

12.00 órától kiállítás 


14.00 órától koncert 
 

Opera Quartet:

Deák Sára – hegedű
Hutás Erzsébet - hegedű
Sándor József – mélyhegedű
Nagy Domonkos - gordonka


Opera Quartet
 

Az újonnan megalakult Opera Quartet alapító művészei mind a Magyar Állami Operaház Zenekarának tagjai, akik abból a megfontolásból hozták létre az együttest, hogy a quartet-irodalom alapvető remekei mellett olyan neves operaszerzők vonósnégyesre íródott darabjait is repertoáron tartsák, mint például Donizetti, Verdi és Puccini. 
Az Opera Quartet tagjai (Deák Sára és Hutás Erzsébet – hegedű, Sándor József – mélyhegedű, Nagy Domonkos – gordonka) nemzetközileg elismert szóló- és kamaraművészek, akik magukénak tudhatják számos ösztöndíj elnyerését (Yehudi Menuhin Live Music Now – Nèmetorszàg, Fischer Annie Ösztöndíj – Magyarország). Itthoni és nemzetközi versenyeken való eredményes részvételük a garancia az általuk képviselt minőségre (V. Nemzetközi Kamarazeneverseny „Cameristi dell`Alpee Adria“ Majano - Olaszország, ISA Contemporary Music Award – Ausztria, Weiner Leó Országos Kamaraverseny I. díj – Budapest).
Legelismertebb mentoraik között említhetjük Michael Vaiman-t, Pauk Györgyöt, és a már elhunyt Devich Sándort és Devich Jánost.

 

Műsor:

Haydn: D-dúr Op.20. No.4.
Puccini: Crisantemi SC 65.
Schubert: Esz-dúr Op.125. No.1.

 

Vasárnapra a belépés ingyenes.


A rendezvény első napjának programjai itt

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat