2018.02.10. 8PM Sárik Péter trió, Kodály Spicy Jazz

2018.02.10. 20.00 Sárik Péter trió, Kodály Spicy Jazz

Jazz inovatívan


 

Sárik Péter Trió

A Sárik Péter Trió az elmúlt 10 év legkedvesebb zenei anyagaiból válogat: lesz Jazzkívánságműsor, játszanak a saját szerzeményeiket tartalmazó albumokról, természetesen a legutóbbi Lucky dog c. lemezről is, és a legendás X Beethoven c. albumról szintén hallhatunk ízelítőt. Sárik Péter pedig a zenék közben fotókon idézi fel az emlékezetes pillanatokat, és a legjobb sztorikat. Várunk mindenkit szeretettel!

A Sárik Péter Trió, az elmúlt évtizedben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy Sárik Péter mellett, minden felállásban nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok játszottak és játszanak, így a zenekar a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítja meg, mint a jazz-zenekarok többsége. Koncertjeik hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián játszanak. Közvetlenségükkel, energiájukkal sok új rajongót hoztak a jazznek.

A Jazzkívánságműsor albumok, a Beethoven műveinek feldolgozásait tartalmazó CD, és a gyerekeknek írt lemez mellett, a saját műveket tartalmazó anyagok is nagy sikert arattak itthon, és a határon túl is. A Jazzkívánságműsor Fonogram-díjat kapott, a Jazzkívánságműsor 2, és a Világ összes kincse Fonogram jelölést.

 10 év alatt 6 saját lemezük jelent meg, és 5 CD-n szerepelnek, mint közreműködők.

Számtalan előadóval adtak koncertet, vagy alkottak közös produkciót. Csak néhány név a sok közül: Berki Tamás, Falusi Mariann, Szőke Nikoletta, Luiza Zan, Micheller Myrtill, Illényi Katica, Pély Barna, Palya Bea, Szirtes Edina Mókus, Bíró Eszter, Ávéd János, Gyárfás István, Gyémánt Bálint, Borbély Mihály, Födő Sándor, Tar Gergely.

A születésnapi utókoncerten is igazi örömzenélés várható, a zenekar feleveleníti az elmúlt tíz év legfontosabb állomásait, legkedvesebb zenéit.

 

Kodály Spicy Jazz

Pár száz éve az emberek népdalokkal fejezték ki az érzelmeiket, örömüket, bánatukat. Ha akkoriban lettek volna slágerlisták, az élbolyban szereplő népdalok egészen biztosan ugyanarról szóltak volna, mint a mai rádiós közönségkedvencek: vágyódás, szerelem, boldogság, szívfájdalom, elválás.

A 20. század elején Kodály Zoltán, a magyar népzene-kutatás és népdalgyűjtés egyik legjelentősebb képviselője újra népszerűvé tette a népdalokat. Most pedig eljött az idő, hogy Kodály legismertebb és legkedveltebb népdalfeldolgozásai trendi, kreatív és lendületes megközelítésben újra eljussanak a mai fiatalokhoz és slágerekké váljanak olyan 21. századi platformokon, mint a Youtube, a Facebook, a Spotify vagy a Deezer.
Kodály Zoltán életművének legfontosabb üzenetét - Legyen a zene mindenkié! – a Kodály Spicy Jazz újragondolta:
LEGYEN KODÁLY A 21. SZÁZADI FIATALOKÉ VILÁGSZERTE!


Cséry Zoltán – billentyűs hangszerek
Görögh Dániel - trombita
Köles Márk – dob
Szentgallay György - basszusgitár
 

Jegy:

Elővételben 1500 Ft, koncert napján 2000 Ft

 

Online jegyvásárlás itt
 


 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat