2018.02. 09. 19.00 Konkoly Csenge és a Magyarhang zenekar lemezbemutató koncertje

2018.02. 09. 19.00 Konkoly Csenge és a Magyarhang zenekar lemezbemutató koncertje

Lemezbemutató és Berka táncház.


 

 

Konkoly Csenge és a Magyarhang zenekar első lemezüket vezetik fel, majd a Berka moldvai táncháza, valamint vonós táncház következik. 

A Magyarhang zenekar választott nevének megfelelően a Kárpát-medencei autentikus népzenehagyományt ápolja. A 2000-es évek elején alakult formációban három testvér zenél együtt: Mészáros Erzsébet népi hegedűművész és zenetanár, Vince népi brácsaművész és zenetanár, Mátyás az öcs pedig a bőgős a zenekarban, aki emellett karvezetéssel és zenetanítással foglalkozik. A zenekar énekese Konkoly Csenge népdalénekes, népi énektanár és etnomuzikológus.

Barátságuk a kilencvenes évek elejére nyúlik vissza. Együttműködésük kamasz éveik alatt kezdődött: a budafoki zeneiskola falai között muzsikáltak először. Szövetségük később, a Zeneakadémián pecsételődött meg, egymás diplomakoncertjein való aktív közreműködéssel. Azóta egyre nagyobb lendülettel fordulnak a koncertezés gyakorlata felé. Itthoni fellépéseik mellett több külföldi folklór fesztiválokon is bemutatkoztak: Bukovinától Kínán át Nyugat-Európáig. 2016-ban és 2017-ben Észtországban és Oroszországban adták hírül a népzene szépségét. 2018-as, első önálló lemezük címe Te vagy a Nap, én az Éjjel.
 

Jegy: 1000.-Ft 

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat