2018. 03. 22. 20: 00 Zina Bozzay & Vadalma

2018. 03. 22. 20:00 Zina Bozzay & Vadalma

Közreműkődő vendégek: Fábián Éva, Navratil Andrea és Agócs Gergely


Túl a vizen van egy vadalmafa... 

 

 

A kaliforniai San Franciscoból érkező Vadalma együttes egy izgalmas zenei utazásra hív bennünket. Zenéjüknek legbelsőbb magja a magyar népdal, mely köré intim és új utakat kereső módon az énekes és zeneszerző, Bozzay Zina olyan kíséretet álmodott, mely szándékában autentikusan jeleníti meg a magyar tradicionális hangzásvilágot. Így ezek a vibráló és bensőséges átiratok, melyek népdalai Erdélyből, Moldvából, a Dunántúlról és a Kárpát-medence egyéb tájairól származnak, új színt és ízt hoznak a magyar almafajták mellé. A Vadalma együttes lebilincselő koncertjeivel szélesebb közönséget igyekszik megszólítani, azzal a céllal, hogy a magyar népzenének az értékeit és gyönyörűségét terjessze az Egyesült Államokban.

 

 

 

 

www.zinabozzay.com/vadalma

www.facebook.com/vadalmamusic

 

A Vadalma együttes első magyarországi fellépésén közreműködnek Bozzay Zina hazai tanárai és barátai: Fábián Éva, Navratil Andrea és Agócs Gergely.

Bozzay Zina Kaliforniában, San Franciscóban született és nevelkedett, a második világháborúban hazáját elvesztett magyar bevándorló apa gyermekeként. Mesterdiplomát szerzett zeneszerzésből, majd Magyarországra érkezett népdal éneklést tanulni többek között Fábián Évától, Navratil Andreától, Agócs Gergelytől és számos, köztük különféle régiókból származó falusi énekestől. Az Egyesült Államokban fellelhető hagyományos magyar népdalok aktív előadójaként és oktatójaként, sok éven át arra törekedett, hogy ez az örökség minél szélesebb körben elérhetővé váljon. Szólista volt a San Francisco Ethnic Dance Festival-on a Yerba Buena Center for the Arts művészeti központban, a New York-i Golden Festival-on és Los Angelesben, az ötvenedik Kárpátok Gálán. A Bay Area környéki magyar közösség is rendszeresen meghívja fellépni. Zina alapította meg a San Francisco-i magyar Népdalkört, amely 2010 óta tart heti népdalórákat falusi felvételek segítségével. Workshopokon, fesztiválokon tart előadásokat, magyar népzenét éneklő kórusokat tanít, előadásokat tart és aktív szerepet vállal Magyarország és a diaszpóra közötti kutatási és kulturális munkában. A Vadalma együttes alapítójaként maga válogatja ki a népdalokat, amelyek eredetéhez háttértörténetet nyújt és saját eredeti elképzelése szerint hangszereli őket. Célja, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel értékes gyöngyként kezelve, tisztelettel emelje át és tartsa életben a népdalokat az óceánon túl élő falusi hagyományban.

 

Matthew Szemela, akit a New York Times az „elképesztő hegedűjátékáért” dicsért, beutazta az Egyesült Államokat, Európát és Ázsiát, és olyan különböző művészekkel lépett fel, mint Sting, Susan Sarandon, Beyoncé Knowles, és Olivia Newton John. Jelenleg a Berkeley Symphony, az Opera San Jose, Rupa & the April Fishes, az Alta California, és egyéb, a Kaliforniai-öböl mentén tevékenykedő együttesekkel lép fel, a műfajok hatalmas skáláját fedve le.

Misha Khalikulov csellista Üzbegisztánból származik, San Franciscóban nevelkedett, és 27 országot járt be dinamikus, szenvedélyes játékával. Rendszeresen fellép a Blind Willies, a Stringquake, és a Rupa & the April Fishes formációkkal is, és elhivatott zenei oktatóként is munkálkodik.

 

 

Matthew Szemela - hegedű, Bozzay Zina - ének, Misha Khalikulov - cselló

Jegyár: 1000 Ft.

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat