2017.12.30 8 PM Finish up the year with Fonó – Jazz Night: Borbély Műhely, Kaltenecker Zsolt & Markó Ádám, Nigun, Balázs József Trio

2017.12.30 20.00 Ami belefér! Jazz előszilveszter: Borbély Műhely, Kaltenecker Zsolt & Markó Ádám, Nigun, Balázs József trió

Jazz 4X


 

 

Borbély Műhely 

A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel.

Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, klarinét, basszusklarinét, furulyák
Tálas Áron – zongora
Horváth Balázs – bőgő
Baló István – dob 

 

Kaltenecker Zsolt & Markó Ádám 

Kaltenecker Zsolt – billentyűs hangszerek, elektronika
Markó Ádám – dob

A duó különleges zenei utazásra invitálja a hallgatókat: a pszichedelikus rock-tól a trip-hop-on át a techno-ig számos elektronikus zenei stílus kerül megidézésre teljesen élőben, billentyűs hangszereken és dobszerelésen. Ez a minimál felállás nagy kihívás, de ugyanakkor jó lehetőség is a két zenész számára, hogy a közönség által talán kevésbé ismert oldalukat is megmutassák. Zsolt különleges, a témáktól, szólóktól teljesen függetlenített balkéz basszusai, illetve Ádám a tőle megszokottnál intimebb, szabadabb, ugyanakkor szólisztikusabb dobolása ebben a formációban érvényesülnek leginkább.
A duó Zsolt szerzeményeit játssza.
 

 

Nigun

 

  
 

A Nigunra a legkifejezőbb a Klez-jazz jelző, hisz európai jazz zenekarként egyedülállóan, a Közép-kelet európai zsidó zenét tartják zenéjük forrásának. A Nigunt a spirituális erőt hordozó hagyomány és a modern jazz egysége, a kreativitás és a színpadon spontán születő pillanatok varázsa jellemzi. Első lemezüket a kultikus bécsi klubban a Sargfabrikban rögzítették.
„Lejátszottuk a koncertet, majd haza utaztunk nem is sejtve, hogy ez az este maradandó, és kézzel fogható emlékké válik majd. Másnap reggel egy email várt, benne a koncert teljes hanganyaga. Amikor először hallottam már tudtam, hogy ez az eddigi legjobb Nigun felvétel, ami a zenekar elmúlt két évi munkájának teljes lenyomatát adja.” 

Balázs József trió
 

A legendás New York-i Blue Noteban és a Detroit Jazz Fesztiválon is elsöprõ sikert aratott East Gipsy Band zongorista vezetõje Balázs József, a középgeneráció egyik legtehetségesebb billentyûse. A jazz mellett az RnB és az igényes pop zene sem idegen számára, számos formációja mellett a BJC Jam Session estjeinek is kulcsfigurája.

Balázs József – zongora, Pecek Lakatos Krisz- tián – bőgő, Balázs Elemér – dob

 

 

 

20.00-21.00 Borbély Műhely (nagyterem)
21.00-21.40 Balázs Józsi trió (előtér)
21.40-22.40 Kaltenecker & Markó (nagyterem)
23.00-24.00 Nigun (nagyterem)

 

Elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2500 Ft

 

Vacsoramenü:

Vendéglátásunknál az a la carte kínálat mellett ünnepi ételek rendelhetők. Asztalfoglalás 19:00 órától.

Érdeklődni ezen a számon lehet: Bánkóczky Gábor +36 30 709 9292

 

Online jegyvásárlás itt

 

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat