2017.12.28. 8 PM Finish the year at the Fonó: Kollár-Klemencz László, Meszecsinka, Nagy Edi Project

2017.12.28. 20.00 Ami belefér! Fonó év vége: Kollár-Klemencz László, Meszecsinka, Nagy Edi Project

Alter világ 

Kollár-Klemencz László klasszikus kamarazenéből és népzenei hagyományokból is táplálkozó új lemeze az elmúlt időszak egyik legegyénibb hangú albuma.

A Rengeteg című albumon kizárólag a dalszerző, előadó saját szerzeményei hallhatók, a szövegek az ember és a természet közötti kapcsolatot kutatják. A Rengeteg zenéjével és szövegeivel elsősorban a természetben mélyül el, keresve a tiszta, egyszerű kapcsolatot ember és természet között, valamint ember és a saját természete között.
Olyan hozzáállással, amely szembe mer nézni a valósággal, mégis meggyőződéssel hisz az eszmékben. A melankolikus, balladisztikus hangvételű szerzemények alapját klasszikus dalok képezik, amelyek vonós kamarazenekarral, különleges hangszerelésben szólalnak meg. Az albumra – amelynek stúdiómunkálatai csak a nyáron kezdődnek el – erős atmoszféra, sok csend és dinamika lesz jellemző. 

 


 


 

A Meszecsinka teliholdkor született, különös varázslat által. A neve Holdacskát jelent és egy bolgár népdalból jött. Hét nyelven énekel (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab), két országból jön (Magyarország, Bulgária) és a Csodaországba tart. Csak azt csinál, amit nem lehet nem csinálni.
Sok stílust ötvöz, de saját stílusa van – az élete. Ösztönből zenél és rácsodálkozik a világra.
Lágy és simulékony, de nem hagy kétséget. Megkerüli a slágerlistákat és belelopakodik az emberek szívébe. Nem a lájkodat akarja, hanem Téged. Maradj csendben és meghallod.

 


 


 

A 2014. évi Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díjas dalszerző-énekesnője, Nagy Edi vallomás- és versszerű dalait izgalmas (és folyton változó) zenekari környezetbe helyezte. Ebből született a NAGYEDiproject. A hip-hop és trip-hop alapokra épülő dalokban keveredik a soul és r'n'b, a jazz, a komolyzene, de a poprock- és népzenéből, világzenéből is megjelennek elemek.

 

 
 

 

20.00-21.00 Meszecsinka (nagyterem)
21.00-22.00 Nagy Edi projekt (előtér)
22.00-23.20 Rengeteg (nagyterem) 

 

Elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2500 Ft
 

Online jegyvásárlás itt

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat