2017.12.13. 6.30 PM Wednesday Dance House

2017.12.13. 18:30 Fonó Szerda táncház - Kalotaszegi táncok - Bara lemezbemutató koncert

A hagyományos szerdai táncház, mulassatok velünk!A „szerdai Fonótáncház”, mindenkori elnevezésétől függetlenül fogalommá nemesedett.
Ezt a hírnevet elsősorban azzal érdemelte ki, hogy a program egyik legfontosabb hitvallása a folyamatos kapcsolattartás a táncházasok és az adatközlők, népi hagyományőrzők között. Nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt tizennyolc évben a föllelhető énekes-táncos-zenészek közül mindenki megfordult a Fonóban a Rábaköztől Moldváig. 


 

18:30 Kalotaszegi táncok.

Tánctanárok: Fitos Dezső és Kocsis Enikő, a kezdőknél Hajdú Flórián és Tóth Melánia


Muzsikál: Erdőfű zenekar

21.00 Bara Zenekar lemezbemutató koncertje
 

A Bara zenekar 2000 februárjában alakult, mely nevét a településükön keresztül folyó patakról – a Bara patakról- kapta. Megalakulásuk óta nem volt megállás, külföldi turné, koncert, táncház vagy táncegyüttes kíséret nélkül eltöltött idő. Ennek eredményeként, a zenekar 2013 decemberében átvehette a Pest Megye Népművészetéért díjat, valamint prímásunk Páll Éva 2016-ban a Junior príma díjat.
Ma már ritkaságnak számít, ha egy zenekar tagjai gyermekkoruk óta töretlenül hisznek egymásban, a zenében, és évekig ugyanabban a felállásban tudnak és akarnak együtt muzsikálni.Évi precízsége, Gábor nyugalma, Balázs humora, Dóri optimizmusa, Tomi ösztönös muzikalitása, továbbá a magyar népzene iránti elkötelezettség, a Bara zenekar aligha titkos összetevői, mely így együtt alkot egy kerek egészet. Első lemezük megjelenése után (2014, Barások közt), már biztos volt, hogy készül egy következő anyag hamarosan. Így is lett, elkezdődött a munka, mely eredménye az lett, hogy a magyar népzene széles palettájának egy-egy részét sikerült feldolgozni és elsajátítani. Barangolás ez, hiszen nem egy dialektus zenei anyagát dolgoztuk fel most sem, és nem is csak a magyar népzenét. Nagyon szeretjük a szlovák muzsikát, de ugyanúgy a románt is, sőt a 18.századból való műzenét is szívesen tanuljuk, mert ettől is színesebb lesz a tudásunk.


„Hogy a zenében mi magyar, annak megállapítását el sem kezdhetjük a környező népek zenéjének alapos ismerete nélül, különben a legvaskosabb tévedésekbe eshetünk. Ha tudni akarjuk, mi magyar, tudnunk kell azt is, mi nem magyar. Tehát első rendben szükségünk van szomszédaink megismerésére, hogy magyarságunk határait világosabban lássuk.” Kodály Zoltán


 

Jegyár: 1000.-Ft


Online jegyvásárlás itt

 

 


 

 

 

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat