2017.12.07. Fonó Klub Szeged - Hungarian FolkEmbassy koncert és táncház

2017.12.07. Fonó Klub Szeged - Hungarian FolkEmbassy koncert és táncház

Népdalok a kornak - Arany János népzenében továbbélő versei


 


A két Junior Prima díjas prímás, Rosonczy-Kovács Mihály és Soós András által vezete Hungarian FolkEmbassy - Magyar Népzenei Nagykövetség 2013 óta működik azzal a céllal, hogy országosan és nemzetközi szinten képviselje
a feldolgozatlan vonós magyar népzenét.
A FolkEmbassy különleges hivatásának tekinti – innen a névválasztás is – hogy keresse azokat a zenei kapcsolódá- sokat, amelyek a zenén keresztül erősíthetik Magyarország kultúrdiplomáciai kapcsolatait, továbbá bemutathatják, milyen szerves kulturális egységet alkotnak Közép-Európa népei.
Fontos számukra, hogy nemzetközi körben mutassák meg, hogy a különböző korok európai hagyatéka hogyan él tovább a magyar népzenében, néptáncban.
2016 júniusában jelent meg első kiadványuk Felsütö a nap az égre címmel. Ezen a dupla DVD-n összesen 33 énekes és zenész barátjukkal 7 órányi zenét rögzíte ek karaoke for- mátumban azzal a céllal, hogy elősegítsék a népdalok min- dennapi életbe való visszajutását. Következő két lemezük: Báthory-Bem-Balatonboglár – népzenével a lengyel-magyar barátságról (közreműködik: Sebestyén Márta és a lengyel Janusz Prusinowski) valamint „Népdalok a kornak – Arany János népzenében továbbélő versei”.
 

A FolkEmbassy koncertjét a Philidor Intézet, a Fonó Budai Zeneház stratégiai partnere, az Arany János-emlékév keretében valósítja meg.Ű
 

 


Soós András - hegedű
Rosonczy-Kovács Mihály - hegedű
Hegedűs Luca - cimbalom, brácsa
Orsós Tamás - brácsák
Hanusz Zoltán - bőgő
Hetényi Milán - ének

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat