2017.11.16. Fonó Kulb Szeged - Poklade, Braca Teofilovici (SRB) koncert

2017.11.16. Fonó Kulb Szeged - Poklade, Braca Teofilovici (SRB) koncert

Évszázados balkáni zenék


 

A Teofilović testvérek a szerbiai Čačak városból származnak, amely fontos tradíciókkal rendelkezik a népdaléneklés terén. Az ikerpár Ratko és Radisa egyedülálló előadói a szerb és balkáni vokális zenének.
15 éves előkészület után sikerült nekik a „második szólam misztériumát” megfejteniük, és ezáltal megtalálták a régen elveszett harmóniát a tradicionális éneklésben.
Zenéjük több, mint két évszázad zenei örökségét élteti és az egész balkáni régió szellemét hordozza. Immár közel 20 éve az ikerpárnak Ratkonak és Radisának töretlen a sikere úgy Európában, mint a Balkán országaiban is, ennek köszönhetően Magyarországon is egyre több alkalommal mutatták be produkciójukat. Mindenhol ámulatba ejtették a közönséget, alázatukkal, műsorukkal a két szomszédos ország kulturális közeledésének kiemelkedő képviselőit ismerhetjük meg bennük!
 


 

A Poklade zenekarban benne van az egész Balkán. A kabócák éneke, a szétpattanó üvegszilánkok, a rakija tüzessége. Ízek, illatok, színek és zamatok, fájdalom és életigenlés, de főként valamiféle ősi energia, mely kézen ragad és elrepít. Zenéjük valódi poklade, valódi átváltozás. A Poklade zenekart legendás mesterek – Versendi Kovács József, Tiszai György és Peti Kovács István - tanítványai alapították 2010-ben, Mohácson. Fellépéseiket gyakran egészíti ki Gráf Vivien csodálatos énekhangja.

 

Tagok:

Balog Tamás Cérna – prímtambura
Cselinácz Marko Markan – harmonika, darbuka, ének
Róka Roland – prímtambura
Andrics Attila – basszprímtambura, tapan, ének
Pávkovics István – basszprímtambura, ének
Bischof Dávid – tamburabőgő

 


 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat