2017.11.09. 18.00 Fonó Klub Szeged - Góbé koncert, táncház és Dr. Benedek Tibor Magor népzenekutató előadása

2017.11.09. 18.00 Fonó Klub Szeged - Góbé koncert, táncház és Dr. Benedek Tibor Magor népzenekutató előadása

Jön a Góbé!


18:00 Dr. Benedek Tibor Magor népzenekutató (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem) előadása Még „jár a gyergyai malom” – Gyergyó népzenéjéről száz éve és ma

Gyer’, jó gyergyói zenét hallani, énekelni, rámozdulni! Olyan különös dallamok lesznek terítéken, melyek a magyar zeneélet alakulását igencsak meghatározták – úgy a zeneszerzés, mint a zenetudomány vagy a zenepedagógia terén. Ennek a különös vidéknek még különösebb zenéje viszont egy nagyon meghatározó törekvésben, a táncházmozgalomban (melyben a népzenét saját szórakozásukra használják a résztvevők) valamilyen meghatározhatatlan oknál fogva az utóbbi évekig valahogy mégis elegánsan kimaradt a vérkeringésből. Reméljük, ez az előadás jó szolgálatot tesz majd a vérfrissítésnek!

 

 

20:00 Góbé koncert és táncház


A GÓBÉ 2007 novemberében alakult Budapesten a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjaiból. Később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatták klasszikus és népzenei tanulmányaikat.A zenekar megalakulása után rögtön belevetette magát a budapesti underground táncházas/folk életbe, és az ezt követő néhány évben számtalan klubban, táncházban, népzenei és néptáncfesztiválon feltűnt. Idővel több koncerthelyszín, közösségi színtér állandó és visszatérő résztvevője lett. A tradicionális népzenei vonal mellett más zenei irányokba is kitekint, saját élményeiből és környezetéből táplálkozva. Feltett szándéka, hogy a népzene, mint többnemzetiségű kultúrkincs a hazai és nemzetközi könnyűzenei paletta szerves részévé váljon.


Kiss-B. Ádám - hegedű, brácsa, ének, vokál

Vizeli Máté - brácsák, hegedű, gitár, koboz, vokál

Egervári Mátyás - cimbalom, brácstambura, fúvós hangszerek

Csasznyi Imre - basszprímtambura, ének, vokál, brácsa

Timár Márton - nagybőgő

Czupi Áron - dob, ütőhangszerek, ének

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat