2017.10.14. 11.00 Tóth Viktor workshop Budapesten

2017.10.14. 11.00 Tóth Viktor workshop Budapesten

Inspiráció és improvizáció


“Kedves barátok!

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a zenében töltött 25 év során számos nagy mesterrel, jazz világsztárral működhettem közre, tölthettem el időt a társaságukban. Ezt az iskolában nem tanulható bölcsességet, látásmódot szeretném átadni Nektek. A mesterek üzenetét...


Szeretettel várok minden érdeklődő kollégát - hangszertől és szakmai szinttől függetlenül! Nagyon örülnék, ha minél többen jönnétek, hogy együtt megértsük a standard-ek alapvető jazz harmóniáit, felépítésüket, funkcióikat és a ráépülö skálákat, a zenekari együtt játékkal, a magas szintű improvizációval, a művészi zenei kommunikációval foglalkozzunk.


Egyfajta missziónak tekintem már, hogy eme elméleti nehézségeket megértsük, ebben segítsek, s felemelkedjünk ezáltal...ugyanis ezek a pici ( és egyáltalán nem bonyolult ) építőkockák segítenek minket a szabadsághoz. Ahhoz hogy a fületekben és szívetekben szóló dallamok kijöhessenek, felöltözhessenek egy olyan ruhába, amelyikbe csak szeretnétek őket öltöztetni... minél több eszköz áll a rendelkezésünkre, annál egyszerűbb ez, annál színesebb - és szórakoztatóbb az egész. Olyan ez mintha csodálatos történetek lennének a fejben, csak a szavakat, a szép szavakat kell megtanulnunk hozzá... azok nélkül nem tudjuk megosztani senkivel sem azokat.

Az elméleti tudás mellet a zenei hozzáállásunkon, gondolkodásunkon is dolgoznunk kell...


A workshopon sok mindenről szó lesz: elméleti kérdések, zenehallgatás, inspiráció szerzés a társművészetek által, közös játék, improvizáció. Központban a ritmus, nyitottság és szabadság.

Mindenki egyéni kérdéseivel és problematikájával is foglalkozunk,
ezért kérlek benneteket, mindenki készüljön egy számmal, kérdéskörrel, vagy bármilyen zenei dologgal ami speciálisan érdekli őt.

Helyszín:Fonó budai zeneház Sztregova utca
Kérek mindenkit, a 11 órai kezdésre pontosan érkezzen! Ne maradjon le semmiről.
Ajánlott részvételi díj: 3500 forint.


Zenei alapot (minus one i realbook) kottát a választott számról mindenki hozzon magával!

A workshopra előzetes jelentkezés szükséges, ezért írj a jazztv@gmail.com-ra!


Szeretettel várlak benneteket!” Tóth Viktor

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat