2017.05.27. 19.00 Budapest Folk Fest at Castle Garden-BaBa ZuLa (TR), Trio Feta Orchestra (ES), Gypo Circus, Folk pub

2017.05.27. 19.00 Budapest Folk Fest a Várkert Bazárban-BaBa ZuLa (TR), Trio Feta Orchestra (ES), Gypo Circus, Folk kocsma

Budapest Folk Fest - Pszichedelikus, mulatós, ugrálós


Helyszín: Várkert Bazár

Öntőház udvar

19.00 Gypo Circus

A Gypo Circus három legfőbb erénye: lenyűgöző zenei tudás, ütős refrének, príma szövegek. Kell még valami?
2011 őszén öt, gyökeresen eltérő zenei és társadalmi háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta a “Gypo Circus”-t, amelyben a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak. Bár új stílust nem, de Magyarországon eddig nem hallott hangzást sikerült létrehozniuk. Képzeljük el az alábbi valószerűtlen históriát: a gipsy jazz fundamentuma, Django Reinhardt, hegedűs komájával, Stéphane Grappellivel karöltve fogja magát és lepaktál Manu Chao brigádjával, énekesnek pedig meghívnak egy alapos Balkán-kiképzésen átment Kiss Tibit. Képzettársításként még hozzácsaphatjuk a Kusturica-filmek miliőjét, de fel-felsejlik Guy Ritchie Blöffös cigánytábora is.


20.30 Trio Feta Orchestra (ES)


Görög íz egyenesen Barcelonából, avagy a garantált zajos és táncos görög buli. A tradicionális görög népzene és a rembetiko hagyományához nyúl vissza a Trio Feta Orchestra, amely minden esetben a zajos és táncos görög buli garanciája. Az együttest 2013-ban alakította három, Barcelonában élő görög zenész (Yannis Papaioannou, Zacharias Vamvakousis és Stelios Togias) azért, hogy egy kis görög ízt csempésszenek a város éjszakai életébe. Eleinte kifejezetten a helyi görög közösségnek zenéltek, de ahogy telt az idő, egyre szélesedő közönségüket táncoltatták meg esténként. 2015-ben csatlakozott hozzájuk Idil Ayral török származású énekesnő, akivel kiegészülve mindkét kultúra ismert és hagyományos dalait játsszák.


22.00 BaBa ZuLa (TR)

Rituális koncertjeiket több művészeti ág jelenléte teszi izgalmassá. Zenéjüket próbálták pszhichedelikus folknak, az avantgárdnak, a dubnak vagy elektronikus világzenének kategorizálni, de egyik sem és egyben mindegyik igaz rá! Abban biztosak lehetünk: A BaBa ZuLára mindenki sokáig fog emlékezni! 

Az isztambuli BaBa ZuLa neve a szélesebb közönség számára 2005-től csenghet ismerősen. Ebben az évben mutatták be a neves török rendező, Fatih Akin az Át a hídon - Isztambul hangjai (Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul) című filmjét, amely Isztambul sokrétű és progresszív zenei szubkultúráját - benne a BaBa ZuLával - mutatta be a világnak. Zenéjük egyszerre merít az anatóliai tradíciókból és számos kortárs könnyűzenei műfaj energiájából. A BaBa Zula rituális koncertjeit több művészeti ág jelenléte teszi izgalmassá. Gyakran szerepelnek velük hastáncosok, a zenészek feltűnő jelmezekben lépnek színpadra, költészet keveredik az improvizatív zenével, valamint színházi és látványos audiovizuális elemek nyújtanak élményt. Zenéjükben a keleti hangszerek (nej, darbuka), az elektromos saz mellett kanalak, cintányérok és ütőhangszerek hangjai kapaszkodnak össze az rock riffekkel és az elszállós, energikus elektronikával. Több sikeres film- és színházi zene fűződik a nevükhöz. A húsz éve alakult együttes XX. címmel a közelmúltban adta ki dupla, ritkaságokat és remixeket is tartalmazó albumát.


23.00 folkkocsma a Babel Sound Borteraszon - Muzsikál: PásztorHóra (a folk kocsma ingyenes)


Fáradtságot nem ismerve szaggatjuk a vonókat, amíg az őrült, szenvedélyes tánctól mágikus hatalmú révület lesz úrrá a testeden. Dobunk szavára dübörög a parkett a lábad alatt, az extázis hatalmába kerít!
A PásztorHóra muzsikájában találkozik az ősi csángó zenei hagyomány a fiatal táncházas generáció dinamizmusával.


Jegyár: early bird március 31-ig 1500 Ft, elővételben: 2000 Ft, helyszínen: 2500 Ft
 

Online jegyvásárlás itt

 

Fesztiválbérlet:

5000 Ft elővételben
7000 Ft a helyszínen 
 

Online bérletvásárlás ittBudapest Folk Fest további programjai itt:

05.24.
05.25.
05.26.
05.28.BaBa ZuLa

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat