2017.04.30. 8 PM International Jazz Day: ESZTER BÉRES TRIO, GÁBOR JUHÁSZ TRIO guest: Iván Gátos – Live Recording

2017.04.30. 20.00 Nemzetközi jazz nap – Béres Eszter trió, Juhász Gábor trió, vendég: Gátos Iván - élő lemezfelvétel

Nemzetközi Jazz-nap


Béres Eszter Trió


A Béres Eszter nevét viselő formációt az énekesnő mellett Mayer Albert gitáros és Boldoghy Kummert Péter nagybőgős alkotják.
A jazz műfaját különböző népek zenéjével ötvöző produkciójukban igyekeznek sokoldalúan kiaknázni az ének-gitár-nagybőgő trió adta lehetőségeket.
Koncertjükön a jazz standardek feldolgozása mellett magyar, szefárd és héber népdalokhoz is hozzányúlnak majd.    
 

Juhász Gábor Trió

A kertben

"A legutóbbi dalaim megírásához egy konkrét kert, a mi kertünk kis részletei adták az ugródeszkát. Természetesen ezt lehet elvontabban is kezelni: ebben az esetben az itt és nem a távol érdekelt. Amikor az 1978 című lemezem kapcsán megkérdeztem egy barátomat, hogy hogyan hat majd a közönségre, hogy a saját családomat idézem meg, azt válaszolta, hogy mindenkinek van családja, mindenki együtt tud menni a gondolattal. Most azt gondolom, hogy mindenkinek van valamilyen kert, vagy valamilyen más itt és most élménye, ami talán segít együtt menni a dalokkal.A jazz nyelvén íródott, könnyen követhető formájú dalok születtek. Ebben az is segített, hogy nagyszerű kollégáimmal, Jeszenszky György dobossal és Kovács Zoltán nagybőgőssel trióban sokszor voltunk úgynevezett jamsession-ök házigazdái.
Megkértem egy kedves barátomat Gátos Ivánt, hogy billentyűs hangszereken csatlakozzon a triónkhoz, és legnagyobb örömömre igent mondott. A koncerten profi lemezfelvétel készül." - Juhász GáborGátos Iván

 

Ingyenes program

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat