2017.04.01. 7,30 PM SZERB EST: Naked koncert, Babra táncház - A Babel Sound hangjai

2017.04.01. 19.30 SZERB EST: Naked koncert, Babra táncház - A Babel Sound hangjai

Etno-jazz Belgrádból, majd táncház
Naked

A belgrádi Naked együttes zenéje a jazz-ben gyökerezik, de megannyi más ízesítéssel is büszkélkedik. Muzsikája a játékon és a játékosságon alapul, azaz állandó változásban van megannyi ösztönös rögtönzéssel és pillanatnyi hangulatokkal.
Hangzásukban ott van a funk lüktetése, a népzene számos motívuma, tört ritmusok, és egy kis pszichedélia, amely jórészt az effektezett harmonikahangoknak köszönhető. A teljes hangkép meghatározó eleme végig a szenvedélyes hegedű marad.


Babra

A Babra muzsikája a sokszínű délszláv népzenei vonal megvastagítója, miközben friss, zöld indákkal díszítője és színesítője is. Részben családi kötődésből adódóan, az együttes zenei identitását alapvetően két magyarországi multikulturális közeg, Bács-Kiskun megye és Budapest határozza meg. A dél-magyarországi térségben élő különböző népek muzsikájának hatását magában hordozó délszláv tamburazenét, valamint a balkán sűrűbb zenei hagyományát is hitelesen képviselve lett rövid idő alatt a Babra, a főváros egyik népszerű városi folk együttese. A fiatal zenészek a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen verbuválódtak zenekarrá…szinte családdá.

A kiváló, strukturált hangszerelésre, stílusos többszólamú vokális megszólalásra való törekvés jellemzi muzsikájukat, amit koncertjeiken elsöprő energiával és lendülettel mutatnak be. A koncertezés mellett a ma is élő Budapest környéki délszláv kulturális közösségekben találtak egy másik otthonra, ahol az aktív táncházas élet résztvevői zenéjükkel.

  

19:30 - Kapunyitás
20:00 - A Naked (SRB) együttes koncertje
21:30 - Szerb táncház a Babra zenekarral

A büfében egész este szerb nemzeti ételkülönlegességek, pljeskavica és csevap kapható!
 

Belépő: 1.000 Ft

 

Online jegyvásárlás itt.

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat