2017.03.11. 4 PM Wine and Violin - Hegedűkészítők Szalonja - Kelemen Barnabás és Vizeli Balázs koncertje

2017.03.11. 16.00 Wine and Violin - Hegedűkészítők Szalonja - Kelemen Barnabás és Vizeli Balázs koncertje

Kiállítás, szalonbeszélgetés, koncert


„A hegedű megalkotásához, mint a jó bor elkészítéséhez, szükséges a megfelelő tudás, az alapanyag, elkötelezettség, valamint a szakmánk iránti alázat és tisztelet. A tökéletes hangszer megalkotásához fontos a különböző részletek alapos kidolgozása, amivel a hegedűkészítő mester törekszik az emberi érzékeket maximálisan kielégíteni. Ezzel a hozzáállással igyekszünk a magyar hegedűkészítést újra felvirágoztatni. A kiállított hangszerek mind egyediek, a készítők sajátos vonásait hordozzák magukban.
Jöjjenek és találják meg az Önök számára legmegfelelőbb hangszert és beszélgessenek közvetlenül a készítőikkel egy finom bor társaságában!” (Faragó-Thököly Márton)

 

A Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonján évről évre a legnevesebb hazai készítők mutatják be míves instrumentumaikat egy hétvégén keresztül.

Idén 13 hazai hegedűkészítő mester állítja ki mesterhangszereit, amelyeket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni, a készítőkkel személyesen lehet beszélgetni egy-egy pohár jó bor mellett.


A szalon vendége lesz Draskóczy Gábor VSA dupla aranyérmes, világhírű hegedűkészítő mester Londonból, az est fellépői pedig Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész és szintén Kossuth-díjas népzenész kollégája, Vizeli Balázs.

Március 11-én, a nyitónapon szalonbeszélgetésen boncolgatja a hegedűk titkát Becze Szilvia vezetésével Draskóczy Gábor és Kelemen Barnabás, majd az esti koncerten a klasszikus és a népzene találkozik a két művész előadásában.

Az idei kiállító hegedűkészítők: Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergely, Gollob Balázs, Guminár Tamás, Héjja János, Holló Bence, Kemény Zsombor, Lakatos László, Nagy András, Popara Nikola, Székely Márton.

Vonókészítő: Etzler Bernd.

Tokkészítő: Vámos Tibor.

A hangszerkiállítás és a Hodinka Vonósnégyes vasárnap délutáni koncertje ingyenesen látogatható, a szombati koncertprogramra jegyet kell váltani.

16:00 Kiállitásmegnyitó


18:00 Szalonbeszélgetés Draskóczy Gábor hegedűkészítő mester-rel, a nemzetközi VSA verseny dupla aranyérmesével, és Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművésszel


19:30 Kelemen Barnabás és Vizeli Balázs koncertje
 

           

 

Jegyár:

Elővételben február 28-ig 1500.-Ft
Március 1-től 2000.- Ft
Koncert napján 2500.-Ft


Online jegyvásárlás itt.

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat