2017.02.09. 8 PM Tokos Band – record release concert

2017.02.09. 20.00 Tokos együttes lemezbemutató koncertje és táncház

Válaszúti és kalotaszegi muzsika, ahogy azt a fiatalok tudják.
A kolozsvári Tokos zenekar 2011 végén alakult öt Kolozsváron tanuló zeneakadémistából.

Kiemelkedő pont és elismerés volt a zenekar életében, mikor 2014-ben megnyerték a Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató verseny hagngszeres szólisták és zenekarok kategóriájának fődíját. Ezt követően még több helyre eljutottak, és már az ország határain kívül is bemutathatták Erdély méltán híres népzenéjét.

A táncházakon és mulatságokon kívül az együttes célja olyan programokat, előadásokat létrehozni, melyek a téma iránt kevésbé érdeklődő közönséghez is el tudja juttatni a magyar népművészet értékeit.

A zenekar most egyik legfontosabb állomásához érkezett, öt éves munkájuk gyümölcsét, első zenei albumukat 2016-ban összeállították és rögzítették. A közel egy órás hanganyag a magyar népművészet leggazdagabb tájegységeinek muzsikáit gyűjti csokorba.

Legtöbbször Válaszútra és a kalotaszegi falvakba jártak, az ott tanult muzsikából állt össze repertoárjuk, ami hiánypótló is lehet, hiszen, ahogyan Szép Bálint fogalmazott nem biztos, hogy a Kárpát-medencében mindenki ismeri ennek a vidéknek a zenéjét. A Fonóban most új lemezük anyagát mutatják be.

Portelek László, a Muzsikás együttes tagja így nyilatkozott a lemezről:
„....Újabb vagány csapat zenekaraink sorában. Erdély, valamint szűkebb pátriájuk - Kolozsvár és környéke - népzenei hagyományainak hiteles tolmácsolói. Lendületes, vidám muzsikájukkal visznek zenei kirándulásra bennünket….”

Közreműködik- Berecz István - tánc

A koncert után táncház!

Jegyár: elővételben 1000 Ft, a koncert napján 1200 Ft
 

Online jegyvásárlás itt.

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat