2016.12.30. 8 PM Pre-New Year Jazz Night: Dresch Quartet, Tóth Viktor, Santa Diver

2016.12.30. 20.00 Ami belefér - Jazz előszilveszter -Dresch Quartet, Tóth Viktor, Santa Diver

Három erőteljes és öntörvényű karakter lép fel a Fonó idei utolsó jazz koncertjén.


Dresch Quartet

"Dresch Mihály pedig egyértelműen külön kategória a zenében – és direkt nem zárom műfajokba, mert ha jazz-, folk-, vagy improvizációs muzsikusként jelölném meg, máris elvennék belőle valamiket. Ezzel együtt igen, a népzene és a dzsessz a fő inspirációs bázis, ezekből egy életen át érdemes meríteni, újabb és újabb apróságokat ellesni és a nagy egészbe beépíteni. " (Rácz Mihály, Recorder)

 

 

Tóth Viktor Tercett

A Tercett műsorát a zenekarvezető-szaxofonos kompozíciói alkotják, melyek a komponált zene és a szabad zene határán lebegő, a pillanat energiáját megragadni vágyó szellemiség- ben íródtak és kerülnek előadásra. A zenekar tagjai korábban már több más formációban is játszottak együtt, épp ezért zenei összjátékuk kiforrott, előadásmódjuk lendületes és kreatív. Orbán Györgyöt 2015-ben az év jazz bőgősének, Tóth Viktort az év altszaxofo- nosának és jazz zeneszerzőjének választották a Jazzma kritikusai. Hodek Dáviddal és Orbán Györggyel a Tercett hét éve működik. A formáció számos nagy sikerű koncertet adott Európa fesztiváljain és klubjaiban.

„Tóth Viktor szólói olyan meglepő, de mégis logikus fordulatokat vesznek, amelyek Thelonious Monk vagy Ornette Coleman zenei gondolatfűzését idézik. Zenéje a bebopban gyökerezik, a kiindulópont Charlie Parker lévén, ugyanakkor kortárs jazzt produkál, amelyből azonban folyamatosan kicsendül a műfaj története iránt érzett mély tisztelet és szeretet. A gyors számokon egyszerre tud kemény és romantikus lenni, a balladákon pedig egyenesen lírai."

 


 


Santa Diver

 

„....Santa Diver napjaink egyik legígéretesebb budapesti zenei formációja: technoid zenei felfogása és lüktetése, a különböző népzenékből és a jazzből hozott dallamvilága és szabadsága olyan egyveleget alkot, ami nem csak, hogy önmagában is gyönyörű zene, de ráadásul nagyon aktuális, ezredfordulós zene is egyben.” Sirály blogspot

 
Jegyárak:
Elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2500 Ft

Online jegyvásárlás itt.  

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat