2016.12.29. 8 PM Ferenczi György & Rackajam, Csángálló, MásKÉP

2016.12.29. 20.00 Ami belefér! Első Pesti Rackák, Csángálló, előzenekar: MásKÉP

Rock & roll forradalom és pszichedelikus hullámzás Appalache hegységtől, Kalotaszegen át a Csíki-havasokig


A Első Pesti Rackák együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock'n'roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével.
A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban, és humorban gazdag estét.
Számos ponton utal a rock'n'roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára.

 A Csángálló zenekar. Hét esztendeje alakultak, jelenlegi felállásában 2014 óta játszanak. Zenei anyanyelvüknek a gyimesi és moldvai csángók népzenéjét tekintik, melyre építkezvén folyamatosan tágítják érdeklődési körüket, repertoárjukat és hangszeres tudásuk határait. Kalotaszeg, Mezőség vagy akár Székelyföld zenéje is része a repertoárnak, egyedi hangszereléssel, ezáltal is túllépve a fúvós és vonós zenekarok közti határokon. Továbbá szívesen merítenek a balkáni, a román, a bolgár, a macedón, a török és az örmény zenei hagyományokból is.
Zenéjükben főként eredetiségre és a fiatalos lendületből fakadó dinamikus játékmódra törekednek, rengeteg improvizációval.
Előzenekar


A MásKÉP zenekar a versmegzenésítés műfajának fiatal, dinamikus képviselője. A műfaj hagyományait csak részben követve, definíciójuk szerint inkább versek által ihletett zenék, mintsem versekre írt dallamok alkotják a repertoárjukat.
József Attila és Weöres Sándor - versein keresztül mondják el azt, hogy látják, mit gondolnak és miként érzik magukat a világban. A zenekar neve is a saját, egyéni megszólalást tükrözi. A kompozíciókban, melyekben az improvizáció is fontos szerepet kap, számos zenei hatás és műfaj kapaszkodik össze. A hangzás főleg a kárpát-medencei, az ír, a bolgár, a román, a balkáni, az afrikai és az orientális zenei hagyományból táplálkozik, de a végleges zenei szövet a jazz és a kortárs pop elemeivel gazdagodva áll össze.
Jegyárak:

Elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2500 Ft

Online jegyvásárlás itt. 

 

A koncert a Cseh Tamás Program támogatásával valósul meg.

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat