2016.06.08. 6.30 PM Season gala - Fonó Wednesday” dance house

2016.06.08. 18:30 Fonó Szerda táncház évadzáró gála Hevederrel, Magyarpalatkai Bandával, adatközlő táncos mesterekkel, és még sok mással! Utána mulatság hajnalig!

Heveder, Kodoba Florin, Koncz Gergő, a Budapest Mezőség Band, a Juhász család: Juhász Zoltán, Juhász Réka, Juhász Dénes, valamint adatközlő táncos mesterek lesznek a vendégeink.


 Magyarpalatkai táncok záró gála!

 

A város mára már kultikussá vált táncháza szerdánként a Fonóban.

 


Magyarpalatkai táncok záró gála!

Fellép a Magyarpalatkai Banda, a Heveder, Koncz Gergő, a Budapest Mezőség Band, a Juhász család: Juhász Zoltán, Juhász Réka, Juhász Dénes, Zsikó Zsuzsanna, valamint adatközlő táncos mesterek, a tánctanárok: Fitos Dezső és Kocsis Enikő, Busai Norbert, és Busai Zsuzsanna, valamint a Fonó Kamara Táncegyüttes: Appelshoffer János és Rémi Tünde, Berecz István és Bures Réka, Légár Dániel és Takács Veronika, ifj. Zsuráfszki Zoltán és Szabó Judit.

18.30-tól táncoktatás
21.00 gála (nagyterem)
22.00 táncház

A belső-mezőségi falu, Magyarpalatka Tag-dűlőjében gazdag kincsekkel rakott gót temetőt tártak fel. Palatka nevét mégsem az évezredek homályából előcsillanó edényekről ismeri a nagyvilág, hanem a palatkai muzsikáról, annak elsőre magával sodró erejéről. Ahol a bőgő még inkább ritmushangszer, mint dallam-, és az egyhúros bőgő is bőgő, valamint a két kontra egymást kiegészítő játéka teszi egyedi hangzásúvá ezt a muzsikát. Nagy muzsikus dinasztiákat hallhatunk a gyűjtéseken: a Mácsingók, Radákok, és Kodobák leszármazottainak muzsikájának mai napig örülhetünk. Az utolsó utáni órában, hogy ez a zene még él- ritka nagy kincs. De az eredeti tánc- és muzsikaalkalmak megszűntek, ahogy a mezőségi magyarság is rohamosan fogy. Ne hagyjuk az enyészetnek ezt a ritka kincset!
Akik a táncot tanítják: Fitos Dezső és Kocsis Enikő, Busai Norbert és Busai Zsuzsanna, mind-mind megszállottjai és kiváló ismerői a palatkai táncnak, ahogyan a kurzus kísérő muzsikusai is a zenének: ki ne ismerné a Kodoba Florin-hasonmás Kalász Mátét, vagy Koncz Gergelyt, vagy a kiváló kontrás apa-fia párost, "nagy Pumát", "kis Pumát"?!
A táncház egyik kedvenc táncrendje, de elkopnak a finomságok, marad csak az átvető, az eldobás, meg egy-két csapás. Jó lesz ismét a finomságokat elővenni, szép heteknek nézünk elébe!

 

Jegyár: 1000 Ft

 


Jegyek kaphatók itt!

Köszönjük, ha a támogatói jegy megvásárlásával segíted munkánkat!
A támogatói jegy ára: 4000 Ft
Minden támogatónknak 10%-os kedvezménykupont adunk a Fonó webboltjába.

 

 

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat