2016.04.30. 8 PM Young jazz musicians club

2016.04.30. 20:00 Nemzetközi Jazz Nap - Fiatal Jazz Zenészek Klubja

Fiatal jazz zenészek koncertje.


Fiatal jazz muzsikusok számára lehetőség hogy kipróbálják magukat a színpadon. Minden alkalommal tehetséges jazz muzsikusok zenekarai lépnek fel, melyet hajnalig tartó Jam Session és örömzenélés követ.

Program:

20:00-21:00 Raboczki Balázs Quartet

Raboczki Quartet együttes a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem berkein belül, 2015 őszén alakult azzal a céllal, hogy elmélyítse azokat a tapasztalatokat amit a tagok a jazzről és a zenéről szereznek. Amellett, hogy fontosnak tarjuk az együtt játék precizitását és pontosságát, nem feledkezünk meg a zene öröméről és üzenetét a legsokoldalúbb módon próbáljuk meg átadni a közönségnek. A zenekar tagjai: Wolfordd Bejámin-zongora Kiss Tamás-dob Dénes Ábel-nagybőgő Raboczki Balázs-szaxofon.


21:00-22:00 The Best Bad Trip

A főként húsz év körüli fiatalokból álló zenekarnak akár jelmondata lehetne, hogy ők játsszák a "legmegbízhatatlanabb" zenét, vagyis akármennyire is szórakoztató, ütős, vagy táncos egy éppen játszott téma, bármikor valami másba fordulhat át. Zenéjükben egymást szorosan követik a kemény és lágy, az egyszerű és bonyolult, a rendezett és kaotikus, a keleti és nyugati atmoszférák. Ez egyrészt avantgárd, másrészt roppant szórakoztató. Mivel a (The) Best Bad Trip tagjai főként jazz-t tanulnak, annak hagyományát felhasználva nagy szerepet kap az improvizáció. Ugyanakkor zenéjükre jellemző a sokszor bonyolult és igen összetett kompozciós szerkezet. A (The) Best Bad Trip a zenei egyenrangúságot tartja fő ideológiájának. Nekik a komolyzene komplexitása nem képvisel se több se kevesebb értéket, mint a punk zene egyszerű nyersessége. Ugyanolyan szívesen építenek be zenéjükbe egy groove-os funky témát mint ahogy az irányított improvizációt és egyéb kortárs zenei stratégiát. Mindezek ellenére az együttes szépsége az őszinte, siker és haszonelvűségtől mentes ártatlanságban rejlik. Koncerteiken a közönség csupán öt barátot lát, akik azt csinálják amit a legjobban szeretnek: zenélnek.


22:00-23:00 Choose Cheese

A Choose Cheese egy fiatal barátokból álló jazz banda. A tagok a Bartók Konzi jazz tanszakán találkoztak 2014-ben, 2015-ben már megalakult az ős-Cheese (Menyhért Márton, Berta Zalán, Baranyi Bence), amely annak idején fúziós jazzt játszott, majd fél év múlva bekerült a szaxofonos, Cseke Dániel.
Zenéjüket most a jazz mindenféle ágazata - mainstream, free, blues, avantgarde, folk, rock, funk - szövi át, céljuk a zene mélyrehatóbb megismerése, ezáltal új, saját hang létrehozása. A zenekar repertoárja jórészt saját darabokból áll.


23:00-00:00 The BebHop Slammers

A BebHop Slammers -t Tóth Levente és Marczell Márton alapította 2015 őszén. A fiatal jazz muzsikusokból álló banda alapelképzelése a 80-as 90-es évek oldschool Hiphop zenéjét keverni a 40 - es 50 – es évek Mainstream jazz vonulataival mint a Bebop, Cool, valamint a későbbi stílusokkal mint az Avant-garde vagy a Modális jazz. Emellett egy olyan stilisztikailag sokszínű műfajt létrehozni melyben nem idegenek az újító hangzások, hangszerelések, vagy a „mai kor zenéi sem” legyen az Rock, Rap, Dubstep vagy Drum&Bass. A zenekar saját kompozíciókat játszik melyekben a legfőbb hangsúlyt az improvizáció és az azonnaliság kapja, és amelyben e hangzatosan felsorolt stílus kavalkád mind megszólal egytől egyig.

 

A program ingyenes!

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat