2016.04.02. 8 PM Miklos Lukács - Cimbiozis trio record release , András Dés Trió

2016.04.02. 20:00 Lukács Miklós - Cimbiózis lemezbemutató, Dés András Trió

Lukács Miklós - Cimbiózis lemezbemutató. Dés András trió koncert.


Lukács Miklós - Cimbiózis

 

Lukács Miklós egyike a világ legjobb és a legkeresettebb cimbalom művészeinek és hatalmas munkabírás jellemzi. Számtalan formációban tag vagy meghívott művész, rengeteg albumon találkozhatunk nevével.
2013-ban hozta össze saját trióját, Baló István dobossal és Orbán György bőgőssel..
A Cimbiózis valóban – ahogy neve is utal rá - szellemi-zenei társulás, együttrezgés, művészi szimbiózis. Így volt ez a trió előző – szám szerint első - lemezén is, és így van ez a most megjelent Budapest anzix címre keresztelt albummal. A jazz, világ- és kortárs klasszikus zene területén egyaránt otthonosan mozgó, nagy formátumú cimbalomművész, Lukács Miklós betekintést enged belső világába, ha úgy tetszik, művészi magánéletébe.

Vendég: fekete Kovács KornélLukács Miklós Cimbiózis - Budapest anzix

 

Dés András Trió

Fenyvesi Márton - gitár
ifj. Tóth István - gitár
Dés András - ütőhangszerek


Dés András közismerten egyik legaktívabb figurája jazzéletünknek, aki ütőhangszeresként és szerzőként számos zenekarban működik közre. Ezúttal teljesen új saját triójával lép a Fonó színpadára. A szokatlan – két gitár és ütőhangszerek alkotta –felállású csapat 2016. elején tartotta bemutatkozó koncertjén a budapesti Opus Jazz Clubban. A fellépést komoly munka előzte meg, mivel Dés András vadonatúj szerzeményekből álló programot írt az új trió számára. „Amikor az új darabokat komponáltam, csupa természetközeli dolog – tájak emlékei, a víz hangja, a föld szaga – inspirált. Valami módon az antikvitás négy őseleme, a Föld, a Tűz, a Víz és a Levegő egyidejű harca és harmóniája jelent meg ezekben a képekben. A megszületett kompozíciók végül mind szigorúan szerkesztett, kötött darabok lettek, melyeket teljesen szabad, akusztikus és elektronikus improvizatív részek kapcsolnak összefüggő szvitté. Olyan ez, mint amikor gyalog elindulunk, s a hosszú út bizonyos szakaszait csak egyetlen, nagyon komoly fizikai erőfeszítést is igénylő ösvényen tudjuk leküzdeni, máskor viszont tágas tér nyílik meg előttünk, a teljes szabadságot kínálva” foglalta össze gondolatait Dés András a koncerten elhangzó új program kapcsán. Jegyár: elővételben 1000 Ft, helyszínen 1500 Ft
Jegyek itt kaphatók

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat