2016.03.12. 8pm Kaláscima (I), Góbé Band Concert

2016.03.12. 20:00 Kaláscima (I), Góbé zenekar koncert

Trance-folk különlegesség Olaszországból a Kaláscima előadásában!


A Kaláscima, Olaszország egyik legütősebb trance-folk zenekara, a tradicionális salentói taranta elemeiből építkezik, de nem fél azt a mediterrán térség egyéb hagyományos hangzásaival, vagy az elektronikus zene elemeivel ötvözni. Az eredmény egy hihetetlenül energikus tánczene, a legkülönfélébb népi- és modern hangszereken előadva.
Különleges koncertjeikkel már bejárták a világot Ausztráliától Ecuadorig, megfordultak már nálunk is a Sziget Fesztiválon, márciusban pedig Budapestről egyenesen Austinba indulnak, hogy a patinás SXSW showcase fesztiválon szerepeljenek. Legutóbbi albumuk, a Psychedelic Trance Tarantella (Ponderosa, 2014) hónapokig a World CMJ Radio Chart és a World Music Chart Europe élmezőnyében állt.

 

 

 

Március 12-én a Fonó Budai Zeneházban hallhatjuk őket a Góbé zenekar után a Puglia Sounds zenei exportiroda és a Sziget Fesztivál közös programsorozatának keretében, ami a dél-olasz Puglia régió legérdekesebb zenei produkcióiból válogat.

 

A Góbé zenekar tagjai az erdélyi zenei tradíciót, a vajdasági hagyományokat, a komolyzenei hatásokat, illetve a jazz és a rock inspirációit tették a közösbe.
Zenéjük a Kárpát-medencei népzenei hagyományból indul és ezt szabadon variálják, lazán kapcsolják a jazz, a blues, a country és a klasszikus zene elemeivel. Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, jól kihasználva a különböző műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Céljuk, hogy divatba hozzák a népzenét, új és mindenki számára élvezhető formában.
Az "alter-folk fazonok", ahogy a közönségük nevezi őket, egyaránt otthonosan mozognak a belvárosi klubokban, táncházakban és immár a legjobb nyári fesztiválokon is. Koncertjeiken olyan ismert hazai zenészekkel muzsikáltak már együtt, mint Porteleki László, Csík János vagy Ferenczi György.
Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, s a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan.
Második, "Ez van!" című lemezük 2015 márciusában jelent meg.

 

Jegyár:
elővételben 1500 Ft
helyszínen 2000 Ft
Jegyek kaphatók itt!  

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat