2016.02.16. 8 PM A Köztársaság Bandája/ Szabó Enikő and band

2016.02.16. 20.00 A Köztársaság Bandája és Szabó Enikő és zenekara

A népzene és a világzene határán


 

A Köztársaság Bandája

 

"A zenekar célja a magyar népzene modern megszólaltatása, izgalmas átértelmezése akusztikus, népi hangszerekkel. Törekszünk eddig kevésbé ismert dalokat feldolgozni, mai környezetbe helyezni. Hangzásunk jellegzetessége Máté és Gergő virtuóz, elemi erővel ható hegedűjátéka, valamint Veronika különleges énekhangja."
 


A zenekar tagjai eredendően valamennyien népzenészek, táncházi muzsikusok. Zenénk műfajilag nehezen behatárolható: fiatalos, lendületes, időszerű zene, igazi, jó értelemben vett világzene. A zenekar 2010 őszén alakult. Valamennyien kisiskolás korunkban kezdtünk zenét tanulni, a tagok nagy része több hangszeren is játszik. 


Szabó Enikő és zenekara

 

A mai magyar zenei élet rendkívül sokszínû és érdekes: a stílusok, mûfajok és előadók kavalkádja.
Ennek a színpompának egyik legizgalmasabb előadója-dalszerzője Szabó Enikő és zenekara.

 

 

Első saját lemezével robbantott Szabó Enikő, az egyedi hangú kiváló énekesnő, akit a közönség már számos alkalommal láthatott-hallhatott Ökrös Csaba különböző zenekaraiban, a Tabulatúrában, Balázs Elemér formációjában és más zenekarokban.A művésznő ezúttal egy teljesen egyedi hangvételű, stílusteremtő anyaggal jelentkezik, melynek zenéjét és szövegeit is maga szerezte. 
A dalokban a jazz, népzenei, underground és világzenei motívumok is megtalálhatóak. A Szoknyák a porban CD a TOM-TOM Kiadó gondozásában jelent meg.
 

Jegy: 1000.-Ft

 

Online jegyvásárlás itt

(*A koncertek 9 óráig tartanak, azt követően virrasztást tartunk a Fonóban a szerdán elhunyt Kallós Zoltán néprajztudós lelki üdvéért.)


 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat