2015.12.27. 8 PM All in-Babra, Ági Herczku and the Banda/Fonó20

2015.12.27. 20.00 Ami belefér - Babra, Herczku Ági és a Banda / Fonó20

Az idén 20 éves Fonó ünnepi sorozatában emblematikus előadókból, a legjobbakból válogatunk."A tambura nevű hangszer muzsikánk alapja, amely valaha a szomszédos délszláv népektől zengett át hozzánk. A tamburazene lassan bódító párát eresztett a Kárpát-medence felett, mi pedig most kábultan szívjuk magunkba ezt a "nevettető-zokogtató", dús, napfényes és légies muzsikát, ami úgy megcsiklandozza a lelket…"

A Babra muzsikája a sokszínű délszláv népzenei vonal megvastagítója, miközben friss, zöld indákkal díszítője és színesítője is. Öt barát alkotja a Babra zenekart, a nagybőgő mögött a hazai szcénában egyedülálló módon egy csinos lánnyal.
Zenei identitásukat két magyarországi multikulturális közeg, Bács-Kiskun megye és Budapest határozza meg. Babra zenéjének karakterét a dél-magyarországi térség délszláv, magyar és a cigány hagyományai alakítják elsősorban, de a balkán sűrűbb zenei hagyományát is egyéni hangon képviselve rövid idő alatt váltak a főváros egyik népszerű együttesévé.
A fiatal együttes már egy igazán inspiratív véleményt is elkönyvelhetett magának. A Songlines, a világ legfontosabb világzenei magazinjának főszerkesztője, Simon Broughton, így értékelt produkciójukat látva: "absolutely highlight". 

A Babra egyike volt annak a tíz hazai zenekarnak, akik idén októberben bemutatkoztak a WOMEX-hez kapcsolódó magyar showcase-n a Fonóban.

 

 

Herczku Ágnes és Nikola Parov a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei. Műsorukban Herczku Ágnes Bandázom, valamint Tüzet viszek című hagyományőrző albumának dalai mellett az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepelnek.

 

A Fonó Kiadó gondozásában 2014 végén megjelent Bandázom lemez nem csak itthon kapott dicsérő kritikákat, de számos nemzetközi sikert is magáénak tudhat. 2015 tavaszán két hónapon át szerepelt a világ legrangosabb világzenei listáján. A WORLD MUSIC CHARTS EUROPE toplistát a világ 25 országának mintegy 50 világzenei szakembere havonta állítja össze.

A két legnevesebb nemzetközi világzenei szaklap, a SONGLINES és az FROOTS magazin is elismerő kritikát jelentetett meg Herczku Ágnes Bandázom című lemezéről. Az album egyik dala, a Gyimesi Karszilamasz pedig felkerült a Songlines magazin áprilisi számának válogatás CD-jére is.
A lemezből készült műsort a zenekar 2015 nyarán a Milánói Világkiállításon is bemutatta.Jegyárak:
Elővételben nov. 30-ig: 1500 Ft
Elővételben dec. 1-től a program napjáig: 1800 Ft
Helyszínen: 2000 Ft
Jegyek itt kaphatók.


  

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat