2015.12.22. 8 PM Szilvi Bognár and etNoé Band/Fonó20

2015.12.22. 20.00 Bognár Szilvi és az etNoé/Fonó20

Az idén 20 éves Fonó ünnepi sorozatában emblematikus előadókból, a legjobbakból válogatunk.


 

A hazai folk-és világzenei színtér egyik legsokoldalúbb énekesnője Bognár Szilvi.

Első sikereit a kilencvenes években aratta az Anima Sound System énekesnőjeként.
Szólistája volt a Magyar Állami Népi Együttesnek, tagja volt a különféle népek többszólamú dalait megszólaltató Vándor Vokálnak. A hazai világzene alap zenekarának, a Makámnak is meghatározó hangja volt a kétezres évek első felében. Megtalálta a helyét az énekes barátnőkkel, Herczku Ágnessel és Szalóki Ágival közös, rendkívül sikeres Szájról szájra produkcióban is. Dolgozott többek között Nikola Parovval, Kiss Ferenccel, Lovasi Andrással, Sebestyén Mártával, Rost Andreával és a Sebő együttessel. Közben sorra jöttek a kiváló saját albumok, felépített egy gyermekeknek és családoknak szóló műsort, majd 2011-ben újabb világzenei produkciót hozott létre.

Ez az etNoé.

Bognár Szilvi és zenekara, az etNoé a MÜPA színpadán mutatkoztak be az alakulás évében, majd két év alatt igényes albummá érlelték a produkciójuk figyelemre méltó zenei anyagát. A népi dallamok és szövegek hagyományból való kiragadása, modern zenei közegben való önálló életre keltése az énekesnő korábbi formációit, albumait is jellemzi, de az etNoé egy más, még érettebb irányt képvisel. A magyar népdalok egy szépen kidolgozott zenei szövetben kelnek új életre, amelyet a hangszerelés igényessége tesz még értékesebbé. Izgalmas, újszerű formában hirdet(het)ik tovább a századok óta változatlan emberi érzéseket.

„Ma is adott számunkra a népdalnak, mint költészetnek és egyben zenei megnyilatkozásnak a használata. Élhetünk vele, mint az önkifejezés egyik legkézenfekvőbb eszközével. Noé virtuális zenei bárkájában a népdalok 21. századi világunkhoz igazodó értéket képviselnek, ugyanakkor ezt rendkívül sokszínűen teszik. Íme egy példa…” Bognár Szilvi


Jegyárak:
Elővételben nov. 30-ig: 1500 Ft
Elővételben dec. 1-től a program napjáig: 1800 Ft
Helyszínen: 2000 Ft
Jegyek itt kaphatók.





« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat