2015.12.12. 8 PM David Yengibarian Trio - record release/Fonó20

2015.12.12.20.00 David Yengibarian trió lemezbemutató/Fonó20

Egy eredeti formáció új lemeze, élőben. „A mi zenénk tekervényes, hosszú, háborús, boldog-boldogtalan, tragikus utat járt be, holokauszttal, szenvedéssel, örömmel. A népzenében tökéletesen benne van egy nép sorsa. Nem akartam amerikai zenét játszani, de a saját népzenémet alkalmasnak tartom arra, hogy jazzre jellemző igényességgel közelítsek hozzá. Azt hiszem, általában minden igazi zenész a saját kultúráját igyekszik a legmagasabb színvonalon érvényesíteni – ami azért nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem játszhatunk egy-egy ismert amerikai jazz sztenderdet“ David Yengibarian

David Yengibarian, az örmény származású harmonika művész immár 20 éve él Budapesten. Népzenei ihletésű zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, valamint az argentin tangó megújítójának, Astor Piazzollának világa. Karakteres és konvencióktól mentes muzsikájának köszönhetően keresett zenész mint a jazz, mint a világzenei szcénában. Játszik szólóban, duóban, trióban számos film és színházi zenének szerzője, előadója is egyben. Az elmúlt években többek között olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Boris Kovač, Frank London vagy Matt Darriau.

A David Yengibarian Trió új, Mariage című lemezén a különböző funk, pop, rock zenekarokból ismert Badics Márk és Bata István alkotja a ritmusszekciót, és a jól összeszokott hármast csodálatosan egészíti ki vendégük Lukács Miklós cimbalomjátéka.

Jegyárak:

Elővételben nov. 30-ig: 1500 Ft
Elővételben dec. 1-től a program napjáig: 1800 Ft
Helyszínen: 2000 Ft

Jegyek itt kaphatók. 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat