2015.11.04. 6.30 PM Wednesday Dance House

2015.11.04. 18:30 Fonó Szerda táncház

A város mára már kultikussá vált táncháza szerdánként a Fonóban györgyfalvi táncokkal.


A mai táncház keretében megemlékezünk barátunkra, mesterünkre, Nagy Zoltán Józsefre, közismert nevén "Púderre", aki ma lenne 60 esztendős.
Púder a táncházmozgalom kiemelkedő személyisége volt. Közreműködője és létrehozója volt hazai és külföldi tanfolyamoknak, táboroknak, alkalmi és rendszeres táncházaknak egyaránt. A Táncház Egyesület alapító tagja és egykori ügyvezetőségi tagja, a Bartók Táncegyüttes, a Summások és a Pátria kamara-tánc együttesek tagja, a Lelle Táncegyüttes és a Bartók Táncegyüttes hajdani művészeti vezetője volt.


"Szeretettel várunk mindenkit, aki ismerte, vagy nem ismerte a Táncházmozgalom egyik kiemelkedő személyiségét, táncost és tánctanárt, Púdert. Szeretettel hívunk minden kedves zenészt, aki dolgozott Púderrel, szerette és tisztelte, jöjjön el egy örömzenélésre, hogy Púder odafentről halljon is meg minket, és így lehessünk együtt 60. születése napján. Nagyon köszönjük előre is mindenkinek, aki eljön, és velünk tölti ezt az estét: Turi Nagy Éva, Púder özvegye és Hajnalka, Csongor és Boglárka gyermekei, és a „hétfői, szerdai és csütörtöki Púder tanítványai tánckörök” tagjai." 

Muzsikál: Mihó Attila és bandája

Táncanyag: Györgyfalvi táncok (Kalotaszeg)

Kezdők tánctanárai: Busai Norbert és Busai Zsuzsanna, Örökös Aranysarkantyús és Örökös Aranygyöngyös táncosok, Népművészet Ifjú Mesterei, Busai Norbert Táncház-díjas.

Haladók tánctanárai: Szűcsné Urbán Marika és Szűcs Gábor, a Jászság Népi Együttes művészeti vezetői, Szűcs Gábor Örökös Aranysarkantyús, mindketten számtalan szakmai és egyéb díj birtokosai.

 

"Györgyfalva Kalotaszeg egy különlegesen izgalmas
táncú faluja, a kalotaszegi táncok méltóságát és dinamikus
erejét mégis kicsit másképp hordozza. Nem
csak emiatt esett rá a választásunk. Györgyfalván 5
éve visszatanulják a táncot a fiatalok. S az hogy ez így van, ahhoz kicsit nekünk is közünk
van, hiszen a Fonóban rendezett györgyfalvi est ihlette meg odavalósi vendégünket, hogy a
fiatalok visszataníttatását megkezdjék, újra élővé téve az eltűnőben lévő szép hagyományt." (Berecz István)A „szerdai Fonótáncház”, mindenkori elnevezésétől függetlenül fogalommá nemesedett.
Ezt a hírnevet elsősorban azzal érdemelte ki, hogy a program egyik legfontosabb hitvallása a folyamatos kapcsolattartás a táncházasok és az adatközlők, népi hagyományőrzők között. Nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt tizennyolc évben a föllelhető énekes-táncos-zenészek közül mindenki megfordult a Fonóban a Rábaköztől Moldváig. 


Jegyár: 1000 Ft

20.00 óra után 500 Ft


Jegyek kaphatók itt!

Köszönjük, ha a támogatói jegy megvásárlásával segíted munkánkat!
A támogatói jegy ára: 4000 Ft
Minden támogatónknak 10%-os kedvezménykupont adunk a Fonó webboltjába.

 

Györgyfalvi csűrdöngölő - kalotaszegi táncdialektus:

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat