2015.06.14. 2 PM BUDAPEST FOLK FEST - 10 th Meeting of Winemakers and Musicians from the Carpathian Basin

2015.06.14. 14:00 BUDAPEST FOLK FEST - Kárpát-medencei Borászok és Zenészek 10. Találkozója (Helyszín: Budatétényi Rozárium)

Tara Fuki (CZ), Buda Folk Band, Dresch Folk Quartet, Söndörgő és sokan mások... Helyszín a Budatétényi Rozárium!!! További információk a www.karpatmedencei.hu oldalon.


 

PROGRAMOK:

A Budapest Folk Fest folkszínpada a Kárpát-medencei Borászok és Zenészek 10. Találkozóján.  

 

NAGYSZÍNPAD


16.00-17.00 Söndörgő
17.45-18.45 Buda Folk Band
19.30-20.30 Tara Fuki (CZ)
21.10-22.10 Dresch Folk Quartet

 

KISSZÍNPAD


14.00-16.00 Zsikó Zenekar
17.00-17.45 Ziránó bábszínház: Babszem Jankó
18.45-19.30 Kontra duó (Brasnyó Antal és ifj. Csoóri Sándor „Sündi”)
20.30-21.10 Szeder

 

 

Jegyárak:
május 31-ig 1500 Ft
június 1-től 2000 Ft
(A belépőjegy egy kóstolópoharat is tartalmaz.)
Jegyek kaphatók itt!
 

 

Söndörgő

"A múlt év nyarán megjelent Tamburocket 2014 októberében az európai világzenei rádiósok listájának első helyén állt. Ez a lemez hozta meg számukra a balkáni áttörést is, a Belgrádi Rádió rendszeresen játssza a dalaikat. A Söndörgő együttes délszláv hangzásra épülő zenéjével, melyben különböző fúvósokat, dobokat (tarabuka, tapan) és pengetős hangszereket (litárka) használnak, Európa egyik legnépszerűbb magyarországi együttesévé váltak." (quart.hu)

 

Buda Folk Band

A közös ars poetica szerint a népzenész, a népdalénekes nem vonhatja ki magát a jelenkor millió zenei hatása alól. Hogyan válik a folk, jazz, a rock, a reggae, a blues- hangszerek széles skáláját felvonultatva (hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, koboz, harmonika, szaxofon, citera, tambura, gitár, cimbalom, furulyák) - élő egységgé, ha úgy tetszik világzenévé: ebben rejlik a Buda Folk Band különlegessége.

 

 

 

 

 

Tara Fuki 

A Tara Fuki 2000-ben jött létre, amikor a két - egyébként gyermekkora óta zenével foglalkozó - csellista hölgy egymásra talált Brno-ban. Kezdeti közös improvizációik során hamarosan kialakult köztük az a zenei világ, melyet folyamatosan csiszolva létrehozták félreismerhetetlenül egyéni, gazdag kifejezőeszközökkel bíró, lendületes zenéjüket.

Térben és időben is egymástól jócskán eltérő zenei elemekből kaleidoszkópszerűen összeálló programjuk hiteles, őszinte kalauz a női lélek mélységeibe. Bizonyság erre, hogy a duó rövid időn belül Európa-szerte, majd Amerikában is rendkívül népszerűvé vált. Lemezeiket, koncertjeiket egyaránt kitörő lelkesedéssel fogadta Franciaország, Anglia, Németország, Ausztria, Svédország, Olaszország, Lengyelország, Hollandia, Ukrajna vagy épp Közép-Amerikai fesztiváljainak és koncerthelyszíneinek közönsége. Hazánkban 2003-ban a Mediwave-en hódították meg egy csapásra – nemcsak férfi – hallgatóikat. 

Andrea Konstankiewiczová – cselló, ének
Dorota Barová – cselló, ének

 

Tara Fuki

 

 

Dresch Folk Quartet

Dresch Mihály-szaxofon, Brasnyó Antal- brácsa, ifj. Csoóri Sándor- brácsa, Bognár Andris-nagybőgő.

 

 

Zsikó Zoltán és bandája

A nemrégiben megrendezett Fölszállott a páva tehetségkutató versenyen a legjobb három vonósbanda közé kerültek. Mindannyian a Liszt Ferenc által alapított Zeneakadémia jelenlegi és volt hallgatói. A magyar népzenei élet egyik legkiemelkedőbb ifjú muzsikusaiból álló banda, az elmúlt időszakban számos nagy sikerű koncertet adott külföldön és idehaza. Előadásukban a Kárpát-medence sokszínű népzenei repertoárjából válogatnak.

 

 

Ziránó Színház - Babszem Jankó
Előadásunkban az ismert magyar népmese elevenedik meg, a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűs-báb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. Vajon milyen érzés lehet vándorolni a világban, ha az ember csak akkora, mint egy babszem? Milyen lehet a tehén hasában, vagy a hercegkisasszony párnája alatt? Meg tud-e szelídíteni egy fenevadat, aki ilyen icipici?Ezekre, és még sok más kérdésre ad választ a Ziránó Színház.

 

Ziráno Színház - Babszem Jankó

 

 

 

Kontra duó

Ifj. Csoóri Sándor 'Sündi' és Brasnyó Antalt duója.

 

 

 

Szeder
Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina dalszerző-gitáros-énekesnő 2014 májusában jelentette meg Hab a tetején című debütáló albumát zenekarával. Életigenlő, könnyed, de markáns stílusú, akusztikus hangszerelésű, magyar nyelvű dalait francia sanzon, jazz és folk elemek színesítik. Reggeli dal című szerzeményét több hazai rádió mellett már az MR2 Petőfi is játssza, és az együttes az MR2 Akusztik műsorában is szerepelt.
Kriszti egyedi hangja, zenekari kíséretével alkotott izgalmas univerzuma, a dalok játékossága és humora egyszerre pörget fel (Reggeli dal, Lazsa dal), repít egy elvarázsolt világba (Szél) és csábít némi filozofálgatásra (Őszi dal). Lukácsházi Lucával közösen írt dalszövegei akár önálló művekként is megállnák a helyüket, de a zene által nyerik el azt a vibráló energiát, ami az egész produkcióból árad.

 


Szeder

 

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat