2015.06.13. 2 PM BUDAPEST FOLK FEST - 10 th Meeting of Winemakers and Musicians from the Carpathian Basin

2015.06.13. 14:00 BUDAPEST FOLK FEST - Kárpát-medencei Borászok és Zenészek 10. Találkozója (Helyszín: Budatétényi Rozárium)

Muzykanci (PL), Muzsikás, Kerekes Band, Romano Drom és sokan mások... Helyszín a Budatétényi Rozárium!!! További információk a www.karpatmedencei.hu oldalon.


 

PROGRAMOK: 

A Budapest Folk Fest folkszínpada a Kárpát-medencei Borászok és Zenészek 10. Találkozóján. 

 

NAGYSZÍNPAD


16.00-17.00 Romano Drom
18.00-19.00 Muzykanci (PL)
20.00-21.20 Muzsikás
22.20-23.20 Kerekes Band

 

KISSZÍNPAD


14.00-16.00 Naszály Zenekar
17.00-18.00 Babra
19.00-20.00 Dűvő
21.20-22.20 Góbé

 

Jegyárak:
május 31-ig 1500 Ft
június 1-től 2000 Ft
(A belépőjegy egy kóstolópoharat is tartalmaz.)
Jegyek kaphatók itt!

 

 

Romano Drom

A zenekar 1999-es megalakulása óta egyedi zenei világával zajos sikert aratva járta be a világot Kanadától Dél-Koreán, Norvégián át, Szerbián és Portugálián keresztül Ukrajnáig, hogy mára az egyik legkeresettebb, világzenét játszó roma együttessé nője ki magát. Sikerük egyedi fúziós zenéjükben keresendő, melyben Kovács Antal a (Romano Drom alapítója és zeneszerzője) vegyíti a több száz éves zenei kultúrát a katalán rumba, arab, balkáni vagy akár a pop zenében használatos ritmusokkal, valamint olyan zenei megoldásokkal, melyekben a kanna és a kanál hagyományos játékát a dobok, gitár, a bőgő, szaxofon egészíti ki.


A zenekarnak eddig öt lemeze jelent meg hazai és külföldi kiadásban, köztük, a műfajon belül egyedülálló módon egy remix albummal. Az új - szám szerint hatodik . lemezen 13 dal hallható. Ezen a különleges hangulatú estén a Romano Drom a régi dalaik mellett bemutatják a COLORS című új nagylemez dalait is.

 

 

 

 

Muzykanci (PL)

Az lengyel népzenei szcéna egyik legkülönlegesebb formációja. Számos rangos díjat tudhatnak már magukénak, köztük a Grand Prix, a lengyel Radio "New Tradition" Fesztivál, Grand Prix Eurfolk Fesztivál. Debütáló albumuk, a "Muzykanci" elnyerte többek között a "Folk Phonogram of the Year" díjat. Repertoárjukat a hagyományos lengyel muzsika mellett a  zsidó, cigány, valamint kárpát medencei és balkáni zene ihlette. 

Joanna Słowińska (ének, hegedű), Jan Słowiński (brácsa, nagybőgő, vokál), Stanisław Słowiński (hegedű), Alicja Halas (dobok, gordon), Jacek Halas (ének, harmonika, tekerőlant)

 

 

 

Muzsikás

A Muzsikás együttes negyven éve működő nemzetközi hírű Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes. Fellép folk, népzenei és világzenei eseményeken, de nem idegen tőle az alternatív zene, a jazz, a kelta vagy a zsidó zene sem. A hagyományos népzenét és a 20. századi magyar komolyzenét ötvözi.

 

Hamar Dániel, alapító tag: „Mi megpróbáljuk úgy megtanulni, ahogy a mi mestereink muzsikálták, azonkívül azt a szerepét is elsajátítani a zenének, hogy örömet, bánatot, feszültséget oldjon. Ez a zene nagyon alkalmas arra, hogy az emberek közti lelki kapcsolatot létrehozza, és szeretnénk ezt az erőt minden koncerten ki is használni.”

 

 

Kerekes Band

„Egy fantasztikus zenei utazásra visznek el minket tradicionális hangszereikkel: a kobozzal, a háromhúros brácsával és (a virtuóz zenész, zenekarvezető: Fehér Zsombor kezében) a pásztorfurulyával, melyeknek játékában a punk, a funky és a dance keveredik a magyar népzenével, sok nagyszerű dobmenettel és kitűnő hangzással megerősítve. (…) Ez a banda az, amire feltétlenül le kell csapni.” (Mark Espiner, Songlines magazin UK)

 

 

Kerekes Band

 

 

Babra

2014 tavaszának első szellője fújta össze ezt a színes - szíves társaságot Budapesten. Átlagosan 10-ből 8 kisgyermekes anyuka által csak cuki kis gitárként ismert tambura nevű hangszer az alapja muzsikánknak - ami eredetileg a szomszédos délszláv népek szívéből zengett át határainkon hozzánk, magyarokhoz, majd szublimált a mi népzenénkkel...fortyogott, sóval-borssal ízesedett, a nap melegétől illatos párát eresztett a Kárpát-medence felett, mi pedig kábultan szívjuk magunkba azt az édes - kesernyés, "nevettető-zokogtató", élettől dús levegőjű muzsikát, ami csiklandozza az idegrendszert, körbe táncoltatja a tömegeket és itatja velük az égetett szeszt...

 

Babra

 

 

Dűvő

A 30 éves Dűvő a Kárpát-medencei falusi zenekarok hagyományait őrző stílusban, elsősorban magyar népzenét játszik.A zenekar az évtizedek alatt több átalakuláson ment keresztül, de legfőbb vágyuk mindig is az volt, hogy méltón képviseljék a népzene tisztaságát, őszinteségét. Tagjai a Népművészet Ifjú Mesterei, emellett több kitüntető cím birtokosai, számtalan önálló és válogatáslemez közreműködői.

 

 

Góbé

A magyar folk szcéna színes és izgalmas, egyesek ragaszkodnak az eredeti megszólaláshoz és mások, a kortárs műfajokból is keresnek inspirációt. Így valamilyen formában mindegyikük újraalkotja saját zenei hagyományát. Ennek a közegnek egyik fiatal és tehetséges szereplője, a 2007-ben alakult Góbé zenekar. A zenekar tagjai az erdélyi tradíciókat, a vajdasági hagyományokat, a komolyzenei képzettséget, illetve a kortárs, jazz és a rock inspirációit tették a közösbe. Zenéjük a Kárpát-medencei népzenei hagyományból indul és ezt szabadon variálják, lazán kapcsolják a jazz, a blues, a country és a klasszikus zene elemeivel. Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, kihasználva a műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Céljuk, hogy divatba hozzák a népzenét, új és mindenki számára élvezhető formában. Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének folkos, a komolyzenei hatások miatt végképp besorolhatatlan.

 

Góbé 

 

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat