2015.03.11. 6.30 PM Fonó Wednesday guest: Germán Díaz, hurdygurdy (ESP)

2015.03.11. 18:30 Fonó Szerda - Vendég: Germán Díaz (tekerőlant) (ESP); Budapest Mezőség Banda

Ezen a szerdán különleges vendégünk lesz: Germán Díaz spanyol tekerőlant-művész!


 

 

Germán Díaz (ES) - tekerőlant

 

Európa egyik legismertebb tekerőlantjátékosa, aki sajátos módon használja fel a mechanikus zenegépeket és a mai hangtechnikát, kísérve önmagát, a különleges tekerőlant hangzást. Nagyon élvezhető, érdekes zenei világot mutat be koncertjein, klasszikus és virtuóz kortárs zenei darabokkal kápráztatva el közönségét.
Koncertjei mellett oktat, filmzenéket ír, saját kiadója van és zenetudományi kutatásokat is végez.
Fellépett szinte a világ minden táján (Kolumbia, Brazília, Algéria, Oroszország, Franciaország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Ausztria, Belgium, Bulgária, Marokkó, Szlovénia, Finnország, Svájc, Hollandia, Norvégia, Moldova, Ukrajna ...) rangos helyszíneken, fesztiválokon, mint például a Theatre Royal Marrakech, ConcertGebaum Amszterdami Egyetem Kolumbia, Alcazar palota, Odessa Jazz Carnival -Ucrania-, House of Moscow , Amuz -Amberes-, Stans Music Festival, Svájc Storås -Noruega- Fesztivál, Európai Jazz Fesztivál Night -Oslo-, EBU Fesztivál -Finlandia-, Ethno Jazz Festival -Moldavia-, Kulturbrauerei -Berlin- center, Nits Music Fundació Miró-Barcelona -...

 

Germán Díaz

 

 

 

Fonó Szerda táncház - Ördöngösfüzesi táncok

 

A füzesi muzsika szenvedélyes ereje és szépsége senkit nem hagy közönyösen. Nem véletlen az sem, hogy a táncházmozgalom kedvenc nótái között sorjáznak ezek az ördöngös dallamok. A táncot viszont csak igen kevesen ismerik. Ezen az állapoton most a kitűnő előadóművész és tánctanár Kádár Ignác , Nagypál Anett, a kezdőknél Hajdú Flórián és párja lendíti túl a szerdán ide látogatókat. Hangszálainkat pedig a legszebb füzesi énekek tanulásával fogjuk melegen tartani, s ez sem fog a hangulat rovására menni tapasztalataink szerint.

 

 

 

Bekapcsolódni kezdő és haladó szinten, párral vagy pár nélkül folyamatosan lehet.

 

18:30-20:30 Kezdő és haladó tánctanítás.
A kezdőket Hajdú Flórián és párja, a haladókat Kádár Ignác és Nagypál Anett tanítja.

 

20:30 táncház: Budapest Mezőség Banda

 

21:00 Germán Díaz spanyol tekerőlant-művész koncertjeA „szerdai Fonótáncház”, mindenkori elnevezésétől függetlenül fogalommá nemesedett.
Ezt a hírnevet elsősorban azzal érdemelte ki, hogy a program egyik legfontosabb hitvallása a folyamatos kapcsolattartás a táncházasok és az adatközlők, népi hagyományőrzők között. Nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt tizennyolc évben a föllelhető énekes-táncos-zenészek közül mindenki megfordult a Fonóban a Rábaköztől Moldváig. (A Fonó Szerdák szeptembertől kéthetente kiegészülnek az Utolsó Óra programmal, amikor adatközlőket látunk vendégül, akik koncertet adnak és a táncházban is muzsikálnak.)


Aki hangszerrel jön és muzsikál, annak ingyenes a belépés!
Jegyár:
20.00-ig: 1000 Ft
20.00 után: 500 Ft
Jegyek kaphatók itt!

Köszönjük, ha a támogatói jegy megvásárlásával segíted munkánkat!
A támogatói jegy ára: 4000 Ft
Minden támogatónknak 10%-os kedvezménykupont adunk a Fonó webboltjába.

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat