2015.02.13. 6 PM Fonó Salon: Moldavia in song and verse - Iancu Laura, Gábor Felícia, Navratil Andrea, Berka, Pálházi Bence and his Band

2015.02.13. 18:00 Fonó Szalon: Moldva énekben és versben - Iancu Laura, Gábor Felícia, Navratil Andrea, Berka, Pálházi Bence Bandája

A Berka moldvai táncházat Iancu Laura és Gábor Felícia moldvai költő, illetve író szerzői estjével, valamint Navratil Andrea énekével gazdagítjuk.


 

 

A Fonó Szalont immár negyedik alkalommal rendezi meg a Fonó Budai Zeneház. A Fonó a három februári hétvégén minden műfajból válogatott, prémium előadásokat kínál miközben kitekint a népzene-világzene-jazz háromszögből. Így hívtuk el az elmúlt két évben Baráti Kristóf hegedűművészt, most februárban pedig többek között Banda Ádám és Roby Lakatos látogat hozzánk. Idén is lesz Hegedűkészítők szalonja a megnyitó pedig egy mérföldkövet jelöl a Fonó életében: vendégül látjuk azt a kolozsvári Bulgakov kávéházat, amelyben hamarosan megnyílik a Kolozsvári Fonó Klub. Bemutatjuk Herczku Ágnes új lemezét, valamint a Magyar Napló újonnan megnyitott könyvesboltját. A Berka moldvai táncházat Iancu Laura és Gábor Felícia moldvai költő, illetve író szerzői estjével, valamint Navratil Andrea énekével gazdagítjuk. Február 7-én a jazzé a főszerep; Dresch Mihály, Lukács Miklós és Szelevényi Ákos koncertjei előtt Lackfi János költő lesz a vendégünk. Egy szalonnak fontos kelléke a sakk; megrendezzük az Első közéleti- és kulturális sakkszalont Fleisz János nagyváradi sakktörténész és nemzetközi bíró vezetésével. A fekete-fehér mezők mellett a fekete-fehér billentyűk is főszerepben lesznek; Harmonika a magyar és a hazai kisebbségek népzenéjében – koncert és előadások formájában. A szalont a hagyományos Hegedűkészítők szalonja zárja Banda Ádám szóló- és Roby Lakatos duókoncertjével.

 

 

 

 

Februrár 13.: Moldva énekben és versben - Iancu Laura, Gábor Felícia, Navratil Andrea, Berka

 


18:00 Bemutatkozik a Magyar Napló újonnan megnyitott könyvesboljta közreműködik a Berka zenekar


19:00 Iancu Laura és Gábor Felícia közös szerzői estje Navratil Andrea szóló énekes betétjeivel


20:00  „Csángu országba” – a Berka lemezbemutatója


21:00 Berka moldvai táncház; Pálházi Bence Bandája

 

 

Az autentikus moldvai zenét játszó Berka évek óta tart kéthetenként táncházat a Fonóban, amely most szervesen beépül a Szalon programjába. Közreműködésükkel mutatja be Berta Zsolt, író az általa vezetett Magyar Napló könyvesboltot (Budapest, József krt. 70.)


A Magyar Napló szépirodalmi műhely az értékközpontú, intellektuális könyvkiadás képviselője, ennek megfelelően az új könyvesbolt polcain a saját kiadványai - szépirodalom, irodalomtudomány, történelem, néprajz, szociológia, művészeti albumok - mellett a hasonló szellemiségű határon belüli és határon túli kiadók könyveinek is helyet ad. Az árusítóhely öt hazai és egy határon túli kiadó összefogásával jött létre. Jelenleg a Magyar Napló mellett a Széphalom Könyvműhely, az Orpheusz Kiadó, az Antológia Kiadó, a Kortárs Kiadó, valamint a kolozsvári Művelődés Kiadó vesz részt az együttműködésben, de a tervek szerint valamennyi határon túli magyarlakta régió helyet kap majd egy-egy kiadó révén. Vállalkozásuk célja, hogy a könyvesbolt a minőségi irodalom helyszíne legyen, ahol a modern népiséget és az új realizmust képviselő kiadók kiadványait lehet majd megvásárolni, azokat a köteteket, amelyek a hagyományos könyvterjesztésben nem kapják meg az őket megillető figyelmet.


A moldvai Iancu Laura költővel és Gábor Felicia íróval Navratil Andrea, a moldvai dialektust egyik legalaposabban ismerő népdalénekes beszélget, egyúttal évszázados balladákkal színesíti a felolvasásokat.

 

Diósi (Gábor) Felicia (1976, Lújzi-Kalagor, Bákó megye) a Szegedi
Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karán végzett
2000-ben, azóta a Pannónia Print Kiadó munkatársa. Könyve: Csángó
vagyok (2005, 2008, 2012).

 

  

Gábor Felicia                                                             Iancu Laura


Iancu Laura (1978, Ma­­gyarfalu) költő, a Moldvai Ma­gyarság
buda­pesti szer­kesz­tője. Bárka- (2010), Bella István- (2010) és
József Attila-díjas (2012). Leg­utóbbi kötetei: Karmaiból kihullajt
(ver­sek, 2007), névtelen nap (versek, 2009), Szeretföld (regény,
2011), Kinek a semmi a mindene (versek, 2012), Petrás Incze János
(dráma, 2013), Míg kabátot cserél Isten (versek, 2015).

 

 

Jegyárak: 1000 Ft

Diákoknak: 500 Ft

Jegyek kaphatók itt!

 

Köszönjük, ha a támogatói jegy megvásárlásával segíted munkánkat!
A támogatói jegy ára: 4000 Ft
Minden támogatónknak 10%-os kedvezménykupont adunk a Fonó webboltjába.

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat