2015.02.07. 7 PM Fonó Salon - Jazz and Literature: Dresch Mihály, Lukács Miklós, Szelevényi Ákos, Lackfi János

2015.02.07. 19:00 Fonó Szalon:Jazz és irodalom; Dresch Mihály, Lukács Miklós, Szelevényi Ákos, Lackfi János

Február 7-én a jazzé a főszerep; Dresch Mihály, Lukács Miklós és Szelevényi Ákos koncertjei előtt Lackfi János költő lesz a vendégünk.


 

 

A Fonó Szalont immár negyedik alkalommal rendezi meg a Fonó Budai Zeneház. A Fonó a három februári hétvégén minden műfajból válogatott, prémium előadásokat kínál miközben kitekint a népzene-világzene-jazz háromszögből. Így hívtuk el az elmúlt két évben Baráti Kristóf hegedűművészt, most februárban pedig többek között Banda Ádám és Roby Lakatos látogat hozzánk. Idén is lesz Hegedűkészítők szalonja a megnyitó pedig egy mérföldkövet jelöl a Fonó életében: vendégül látjuk azt a kolozsvári Bulgakov kávéházat, amelyben hamarosan megnyílik a Kolozsvári Fonó Klub. Bemutatjuk Herczku Ágnes új lemezét, valamint a Magyar Napló újonnan megnyitott könyvesboltját. A Berka moldvai táncházat Iancu Laura és Gábor Felícia moldvai költő, illetve író szerzői estjével, valamint Navratil Andrea énekével gazdagítjuk. Február 7-én a jazzé a főszerep; Dresch Mihály, Lukács Miklós és Szelevényi Ákos koncertjei előtt Lackfi János költő lesz a vendégünk. Egy szalonnak fontos kelléke a sakk; megrendezzük az Első közéleti- és kulturális sakkszalont Fleisz János nagyváradi sakktörténész és nemzetközi bíró vezetésével. A fekete-fehér mezők mellett a fekete-fehér billentyűk is főszerepben lesznek; Harmonika a magyar és a hazai kisebbségek népzenéjében – koncert és előadások formájában. A szalont a hagyományos Hegedűkészítők szalonja zárja Banda Ádám szóló- és Roby Lakatos duókoncertjével.

 

 

Február 7.: Jazz és irodalom 

 

19:00 Zenés irodalmi est Lackfi Jánossal, Dresch Mihállyal és Lukács Miklóssal


20:00 Szelevényi Ákos szólókoncertje


21:00 Dresch Mihály – Lukács Miklós duó


22:00 Lukács Miklós Trió – Cimbiózis koncert

 

 

 

Lackfi János Prima Primissima díjas költő, műfordító az utóbbi időben arra keresi a választ: „Milyenek a magyarok?” Nem először lép fel együtt Dresch Mihállyal és Lukács Miklóssal

„1971-ben születtem Budapesten. Író, költő, műfordító, szerkesztő vagyok. Nyolc verseskötetem jelent meg, két kisregényem, egy regényem, egy novelláskötetem, két esszékötetem, húsznál több műfordításkötetem. Tizenkét gyermekkönyvet publikáltam, megzenésített verseimből négy CD-nyi került kiadásra. 1996 óta tanítok a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, jelenleg docensként. 1999-től Nagyvilág világirodalmi folyóirat szerkesztőjeként tevékenykedem. 2003-tól 2011-ig a Műfordítók Egyesülete elnökségi tagja voltam. Zsámbékon élek feleségemmel és öt gyermekemmel.”

 

Szelevényi Ákos 1986-ban érkezett Párizsba, ott hozta össze zenekarát s azt az öt albumot - Pannonia, Asile, Imafa, Omeko, Élettér -, melynek utóbbi darabjait a kortárs francia dzsessz legjobb fejezeteként méltatta a szakirodalom.


„Az életemből merítem a zenémhez az inspirációt. Szerintem zene nem születik zenéből. Lehet az bármi, ezen a lemezen például nagy szerepe volt annak, hogy a Éri Péterrel elmentünk többször is Erdélybe. Amikor erre tudok jönni, megállok Budapesten, mert nagyon sok ember van itt, akit szeretek, de azt a pihenőt, amire igazán vágyom, inkább Erdélyben találom meg … Néha az az érzésem, hogy az olyan kapcsolatok, amilyeneket ott ki tudtam alakítani, vagy az, ahogyan ott az emberek élnek, mintha eltűnőben lenne a föld színéről. Az az egyszerű, tiszta melegség és nagylelkűség, amivel fogadni tudnak, és amivel együtt tudunk lenni, számomra nagyon fontos. De még sok mindent tud. „

 


 

 

 

Jegyárak:

Helyszínen: 2000 Ft

Elővételben: 1500 Ft

Jegyek kaphatók itt!

 

Köszönjük, ha a támogatói jegy megvásárlásával segíted munkánkat!
A támogatói jegy ára: 4000 Ft
Minden támogatónknak 10%-os kedvezménykupont adunk a Fonó webboltjába.

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat