2014.12.30. 7 PM Ami belefér: Jazz - Students of the Snétberger Music Talent Center, East Gipsy Band, Ninagram, Road Six Sax, Barabás Lőrinc Trio

2014.12.30. 19:00 Ami belefér: Jazz előszilveszter - Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei, East Gipsy Band, Ninagram, Road Six Sax, Barabás Lőrinc Trió

Karácsonytól Szilveszterig „áll a bál” a Fonóban. A két ünnep között hagyományosan minifesztivált rendezünk a házban és szabadon válogatunk az év legjobbjaiból.


 

Road Six Sax

 

A Road Six Sax egy 20 éve működő csapat.
A tagok együtt, egy városban nőttek fel. Együtt keresték útjukat... Zenéjükben a pillanat szabadsága és teremtő ereje táncol a kaland vágyával. A jazz, a bolgár népzene, a kortárs zene, vagy akár a funk, a pillanatba oldódik s vágyik stílusokon felüli, egyszerű: a szívnek kedves zenévé lenni.Tóth Viktor - alto sax
Haaz Imre - tenor sax
Solymosi Milán - tenor sax
Weisz Gábor - bariton sax

 

Road Six Sax

 

East Gipsy Band

 

Az East Gipsy Band egyesíti a hazai jazzélet közép- és fiatal generációját a roma népzene csillagaival. Muzsikája a bizonyíték, hogy létezik a legendás Django Reinhardt által kitaposott úttól eltérő, de azzal teljesen egyenrangú, újszerű és izgalmas fúziója a roma zenei hagyománynak és a jazznek.

 

Balázs József – zongora
Oláh Vilmos – cimbalom
Balogh Gusztáv – ének
Sárközi Lajos - gitár, hegedű
Lakatos "Pecek" Krisztián - nagybőgő
Bolla Gábor - tenor szaxofon
Balázs Elemér - dob

 

East Gypsy Band

 

Ninagram

 

 

A Ninagram zenekar másfél éve alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jelenlegi vagy már végzett diákjaiból. Horváth Sára Nina, a zenekar alapítója népzenei alapokon nevelkedett, de hamar beszippantotta magába a jazz világa, amikor találkozott Nina Simone művészetével. Ennek hatására saját projektjét is Ninajazz, később Ninagram névre keresztelte. A Ninagram nevében rejlő szójáték Nina Simone zenei örökségére és színpadi szuggeszciójára reflektál, a szóvégi -gram pedig a Pentagram kifejezésből ered. A Pentagram az ötágú csillag évezredes szimbóluma. Számos ősi vallásban és filózófiai áramlatban lézetik, és bár a különböző vallások más-más értelemmel ruházták fel (pl.: öt őselem, öt érzék, Vénusz istennő jele) egy olyan teljességet kifejező mágikus jelkép ami a Ninagram zenekar esetében a zenei teljességre való törekvést hivatott kifejezni.

 

 

Tagok:

Horváth Sára Nina - ének
Piller Balázs - zongora
Szabó Dániel Ferenc - dob
Miskolczi Márk - nagybőgő
Sampo Hiukkanen - szaxofon


A zenekar ROUND című első lemezét tervezi, aminek előkészítésén dolgoznak. A zenekar célja a saját hangzás és a zenekarra jellemző zenei jegyek kialakítása, egy olyan komplex és élő 'szövet' létrehozása, amelyet összefognak az együttes tagjai által megtalált közös pontok és gondolatok, és amelyet elevenné tesz az egyéniségek különbözősége. A formáció a jazz dinamikus oldalát domborítja ki, a különböző árnyalatok széles skáláját használva.

 

 

 

Horváth 'Nina' Sára - Ninagram

 

 

Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékeinek koncertje

 

A központ – Snétberger Ferenc roma származású, Liszt-díjas gitárművész szakmai irányításával – 2011.-től évente 60 tehetséges 12-20 éves roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei tehetségük kibontakoztatására.

 

"Missziónk egy erős, hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert, modellértékű iskolát teremteni, melyben a fiatal, hátrányos helyzetű roma zenei tehetségeket világszínvonalú képzés és mentorálás révén hozzásegítjük zenei karrierjük elindításához."

 

www.snetbergerkozpont.hu/

 

 

 

 

Barabás Lőrinc Trió

 

A három zenész külön-külön már számos formációban megmutatkozott. Ebben a felállásban most előszőr játszanak együtt. A műsorban a régi Random Szerdák hangulatát idéző improvizatív zenei kalandozások mellett saját szerzemények és jazz sztenderdek átdolgozásai szerepelnek.

 


Barabás Lőrinc - trombita

Cséry Zoltán - billentyűk

Mihalik Ábel - dobok

 

 

 

Jegyárak:

Helyszínen: 2 000 Ft

Elővételben: 1 500 Ft

Jegyek kaphatók itt!

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat