2014.12.28. 8 PM All in: Boglárka Csemer - Sinha Róbert duó, Szatmári Juli és zenekara, Pátkai Rozina Quartet

2014.12.28. 20:00 Ami belefér: Csemer Boglárka - Sinha Róbert duó, Szatmári Juli és zenekara, Pátkai Rozina Quartet

Karácsonytól Szilveszterig „áll a bál” a Fonóban. A két ünnep között hagyományosan minifesztivált rendezünk a házban és szabadon válogatunk az év legjobbjaiból.


Csemer Boglárka "Boggie" - Robert Sinha duó

 

2014 januárjában futótűzként járta be a világot Csemer Boglárka Boggie Parfüm című dala, illetve a hozzá készült videoklip. Alig néhány hét leforgása alatt több mint 25 millió emberhez jutott el a dal, és a dal által közvetített üzenet.


Ezt követően Boggie számos meghívást kapott a világ különböző pontjairól, hogy zenéjével, személyiségével közvetlenül is találkozhassanak a rajongók. Többek között 2014 februárjában a Holland Nemzeti Múzeumban, augusztusában egy müncheni művészeti fesztiválon, novemberben pedig New Yorkban adott koncertet.
Az amerikai meghívásának eleget téve Boggie egy különleges műsort állított össze, Sinha Róbert gitárművész segítségével a magyar népzene motívumaiból építkező, különleges dalokat hívtak életre.


A Fonóban 2014 decemberében ezt a különleges és rendhagyó műsort mutatja be a két művész, Budapesten első alkalommal.
Több rangos külföldi helyszínen szerepelt a duó: 2014. február 21-én Hollandiában, az ottani kulturális élet egyik legfontosabb helyszínén, a "Holland Nemzeti Múzeumnak" tekinthető amszterdami Rijksmuseum-ban adtak koncertet.

 
Sinha Róbert a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett klasszikus gitárművész diplomát 2006-ban. Az azóta elsősorban kiemelkedő világzenei produkciói révén ismertté vált művész az elmúlt években fellépett New Yorkban (2010), Párizsban (2009, 2012), Brüsszelben (2006, 2008, 2012), Madridban (2009), Delhiben (2011), Helsinkiben (2009), Hágában (2012), Bordeaux-ban (2009, 2012) és Tilburg-ben (2012) is. A 2008-as Zaragozai Világkiállításon a magyar köztársasági elnök jelenlétében és az Aragóniai Televízió élő közvetítésében a Magyar Nemzeti Nap nyitókoncertjén szerepelt.
A 2013 nyara óta együtt dolgozó két művész közös produkciója valódi zenei különlegesség a jazz, a pop és a világzene határáról.

 

 

Boggie                                                                                        Sinha Róbert

 

 

Szatmári Juli és zenekara

 

Szatmári Juli saját dalait adja elő magyar és angol nyelven, ötvözve a pop, folk és jazz zene elemeit.

 

Érettségi után költözött Budapestre, ahol Nyeső Marinál kezdett el gitárt tanulni. Megismerte és megszerette a jazz-, bossa nova- és a népzene világát, s a rengeteg hatást és inspirációt saját dalaiba építette.

 

Rozsnyói Judittal (hegedű) létrehozták az April nevű duót, mellyel több tehetségkutatón vettek részt:
2007. Klebelsberg Kunó Amatõr Tehetségkutató verseny, 1. helyezés
2008. Kultúrpart dalverseny, szakmai különdíj
2009. SILEX Tehetségkutató verseny - Corvin Mûvelődési Ház
2012. Talentometer Tehetségkutató verseny, A38

 

2013 szeptemberében Juli megnyerte a Peron Tehetségkutató versenyt, melynek köszönhetően részt vehetett a Hangfoglaló Tehetségkutatón, melyet triójával (Rozsnyói Judittal és Günsberger Ákossal) megnyertek. Rozsnyói Judittal (hegedű), Günsberger Ákossal (gitár), Borbély Mátyással (basszusgitár) és Laskay Péterrel (dob) zenekart alapítottak, s 2013 novemberében Schram Dáviddal két dalt rögzítettek.

 

2014 februárjában 3 dalt rögzíthettek a tatabányai Vértes Agorájában a Peron Music Alapítvány jóvoltából (ezen felvételek a Soundcloud oldalon hallhatóak: http://www.soundcloud.com/szatmarijuli). Ezt követően áprilisban szerepeltek az MR2 Akusztik színpadán.

 

Szatmári Juli | ének, gitár
Rozsnyói Judit | hegedű, vokál
Günsberger Ákos | gitár
Borbély Mátyás | basszusgitár
Laskay Péter | dob, ütőshangszerek, vokál

 

Szatmári Juli és zenekara

 

Pátkai Rozina Quartet 

 

Pátkai Rozina, énekesnő Magyarországtól az Egyesült Államokig felhívja magára a figyelmet csodás hangjával, előadásmódjával, személyiségével.

 

Pályáját klasszikus énekkel kezdte az olasz gyökerekkel rendelkező, fiatal magyar énekesnő, aki harmadik éve kápráztatja el rajongóit latin jazz muzsikájával. Számos nemzetközi verseny díjazottja, elismeréseinek sorát jazz és Fringe fesztiválok színpadain gazdagította szerte a világban.

 

Pátkai Rozina és zenekara különböző formációkban 2010 óta koncertezik rendszeresen Budapesten és vidéken. A zenekar 2013 januárjában, a Művészetek Palotájában, a Jazz Showcase-en kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A főként bossa novát játszó quintet zenéjét a brazil dallamvilág autentikus előadásmódja, az ének és trombita magával ragadó összjátéka, illetve a sajátos felfogású dalok teszik különlegessé. Szakítva a zárt formákkal, nagyobb teret kap az improvizáció, a modern zenei elemek és a pillanatnyi gondolatok zenei megformálása.

 

A koncerten felhangzó dalok, a bossa nova, a brazil dallamvilág autentikus képviselője.

 

 

A koncerten fellépnek:
Pátkai Rozina – énekes
Tóth Mátyás – gitár
Pecze Balázs – trombita
Mogyoró Kornél – dob

 

Pátkai Rozina (fotó: Zsólyomi Norbert)
 

 

Jegyárak:

Helyszínen: 2 000 Ft

Elővételben:  1 500 Ft

Jegyek kaphatók itt!

 

 


 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat