2014.12.13. 7 PM Remedios (SK), Romano Drom

2014.12.13. 19:00 Két esti Hold: Remedios (SK), Romano Drom

Flamenco és autentikus cigányzenei estek a Fonóban.


 

 

„... a duende erő, nem pedig cselekvés; harc, és nem gondolkodás. Egyszer egy öreg gitárművésztől ezt hallottam: "A duende nem a torokban van; a duende belülről jön föl, a talpból." Nem képességről van hát szó, hanem valóságos élő stílusról, egyszóval vérről; valami nagyon öreg kultúráról és pillanatnyi alkotásról. Ez a "titokzatos erő, amit mindenki érez, de egyetlen filozófus sem tud megmagyarázni", végső soron a föld szelleme.”
(Federico Garcia Lorca: A "duende" - Játék és elmélet)
Októbertől havi egy estén Spanyolország és Magyarország találkozik a Fonóban a flamenco és a cigányzene bűvöletében. A két kultúra és zenei stílus közötti áthallások ismertek, az egymástól elszigetelt, távoli kultúrák rokonsága nyilvánvaló, „házasításuk” adja magát. A vendégek a koncertek előtt tánctanításon vehetnek részt, utána pedig szabad a táncház, a korábban tanultakat mindenki saját vérmérsékletének megfelelően hasznosíthatja és a gyakorlatban is kipróbálhatja, hogy a két kultúra mennyire áll közel vagy távol egymástól.

 

19:00 - Flamenco tánctanítás

 

 

20:00 - Remedios (SK)

A Remedios Flamenco Music Group 2001-ben alakult és hamarosan a műfaj egyik legelismertebb képviselője lett Szlovákiában. Zenéjüket a flamenco mellett különböző világzenei irányzatok inspirálták.

 

 

 

21:30 - Romano Drom

 

A zenekar 1999-es megalakulása óta egyedi zenei világával zajos sikert aratva járta be a világot Kanadától Dél-Koreán, Norvégián át, Szerbián és Portugálián keresztül Ukrajnáig, hogy mára az egyik legkeresettebb, világzenét játszó roma együttessé nője ki magát. Sikerük egyedi fúziós zenéjükben keresendő, melyben Kovács Antal a (Romano Drom alapítója és zeneszerzője) vegyíti a több száz éves zenei kultúrát a katalán rumba, arab, balkáni vagy akár a pop zenében használatos ritmusokkal, valamint olyan zenei megoldásokkal, melyekben a kanna és a kanál hagyományos játékát a dobok, gitár, a bőgő, szaxofon egészíti ki.

 

 

A zenekarnak eddig öt lemeze jelent meg hazai és külföldi kiadásban, köztük, a műfajon belül egyedülálló módon egy remix albummal. Az új - szám szerint hatodik . lemezen 13 dal hallható. Ezen a különleges hangulatú estén a Romano Drom a régi dalaik mellett bemutatják a COLORS című új nagylemez dalait is.


Romano Drom:

Kovács Antal: ének , gitár, szóló gitár, tambura, szájbőgő

Balogh József : ének, gitár

Kovács Antal Máté: dob , kanna, kanál, cajon, udu, effektek

Kovács Krisztián: kanna, cajon, derbuka, sék, csörgő, bongo

Egri János: basszus gitár

 

 

 

 

 

A Romano Drom Idén augusztusban a Fonó kiadásában megjelent Colors című albuma már online hallgatható és letölthető vagy megvásárolható a http://webbolt.fono.hu/ oldalon. 

 

Jegyárak: 1500 Ft

Elővételben 1000 Ft

Jegyek válthatók itt!

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat