2014.11.15. 7 PM Parno Graszt Roma club

2014.11.15. 19:00 Parno Graszt cigány klub

Roma klub havonta egyszer a világ 10 legjobb zenekara közé tartozó Parno Graszttal!


Havonta egyszer az egyik legsikeresebb, világhírű roma banda, a Parno Graszt indít rendhagyó roma klubot a Fonóban. Zenéjük mára bejárta a világot, számos meghívást kapnak a legnépszerűbb fesztiváloktól, muzsikájukat megismerve a világ 10 legjobb zenekara közé választotta őket a svájci Vibrations  zenei folyóirat. Zenei gyökereiket  közvetlen környezetben gyűjtötték a szabolcs-szatmári Paszab és környékéről, ahol zenekar tagjai a mai napig élnek, távol a nagyvárosok zajától és gyorsan múló divatjától. Zenéjük így őrizhette meg ősi, eleven karakterét, a zenekar pedig őszinte, közvetlen természetét, így velük egy közös estét eltölteni feledhetetlen élmény! Várnak, várunk Benneteket szeretettel a szeptemberben induló Parno Graszt roma klubba.

 

19:00  Halper László könyvének bemutatója: Zenészlegendák II - Legendás zenészek történetei az Új Rákfogótól a Kis Rákfogóig

 

"A Zenészlegendák II című könyv bizonyos értelemben folytatása a „Zenészlegendák” címmel 2013-ban megjelent könyvemnek. Az első könyvben a romazenész társadalom azon kiválóságairól szóló történetek kerültek, aki sajnos már nincsenek közöttünk. Róluk barátaik, zenésztársaik, rokonaik meséltek. Annak a generációnak a fiatalsága a második világháború, és az azt követő 50-es évek viszontagságos időszakán ívelt keresztül.
Ez a második kötet a 60-as évek végétől a 70 -es évek végéig terjedő időszak meghatározó jazz muzsikusai pályafutását mutatja be, a kor két legnagyobb hatású zenekarának, a Rákfogónak és a Kis Rákfogónak történetén keresztül."


A könyvbemutatón közreműködik a Band of Gypsys AllStar nevű zenekar, Jimi Hendrix számok jazz feldolgozásaival.

 

 

Program:

20.00 Parno Graszt klub - koncert

utána táncház táncoktatással

 

Jegyár: 

elővételben 1800 Ft

helyszínen 2200 Ft

Támogatói jegy: 10000 Ft  (1 dedikált CD jár hozzá)

 

Jegyek válthatók itt és a jegy.hu webolalán itt.

 

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat