2014.11.08. 8 PM – Deti Picasso (AR/HU) guest artist: László Porteleki, Meszecsinka Band

2014.11.08. 20:00 Deti Picasso (AR/HU) vm: Porteleki László, Meszecsinka

Örmény etno rock és pszichedelikus poszt-folk misztikusan hangozhat, és valóban, rendhagyónak ígérkezik ez az este.


19:00 - Bakos Miklós fotográfus kiállításának megnyitója (ingyenes)

 

20:00 - Meszecsinka

Meszecsinka öt éve alakult, azóta bejárta Európát, turnézott az Egyesült Államokban, Kanadában és Oroszországban is. Az első lemezét Németországban is kiadták, a másodikat a Vidor Fesztiválon mutatta be 1500 ember előtt szeptember elején.
„A legeredetibb hangzásokat ebben a zenekarban fedezhettük fel…a Meszecsinka igazi világzenét játszó együttes, érdemes rájuk odafigyelni.” – Fidelio Meszecsinka MÜPÁ-s koncertjéről.
Az új lemez címadó dalához művészi videót készítettek, amely a vezető világzenei kiadó World Music Network és Európa egyik legismertebb népzenei magazinja, az fRoots video Top10-ében érte el a hatodik helyet.


Az új lemez itt érhető el!

www.meszecsinka.hu
www.facebook.com/meszecsinka

Tagok:
Oláh Annamária – ének, fuvola, cajon
Biljarszki Emil – gitár, billentyűk,
Vajdovich Árpád – bőgő,
Krolikowski Dávid – ütős hangszerek.

 

 

 

21:00 Deti Picasso (AR/HU) Örményország elsőszámú ethno-rock formációja, mely már egy ideje budapesti székhellyel rendelkezik, pár éves szünet után új felállással, új programmal és új hangzással tér vissza.

 

Ha Djivan Gasparyan az örmények melankolikus természetét tükrözi, a System Of a Down pedig az ellenkezőjét, akkor a moszkvai örményekből álló Deti Picasso eme két érzésvilág ötvözetét nyújtja. A Picasso Gyermekeinek két alapító tagja, Gaya és Karen Arutyunyan három éve ideiglenesen leállította örmény etnorock zenekarát, hogy duóban folytassa Wattican Punk Ballet néven. Ám most eljött a pillanat a visszatérésre. Az állandóan megújuló és változó Deti Picasso egy teljesen új formában tér vissza. Gayat és Karent a hárfás Anasztázia Razvaljajeva és a dobos Porteleki Áron kísérik. A zenekar ősztől ismét fellép Magyarországon, majd 2015-ől európai koncertturnéra indul.

 

Az öttagú Deti Picasso 1999-ben alakult Moszkvában Gaya Arutyunyan énekesnő és testvére, a gitáros Karen Arutyunyan kezdeményezésére. Az eleinte orosz nyelvű alternatív rock zenekar hamar kinőtte magát az underground klubokból és első stúdiólemezével már a legrangosabb hazai fesztiválok line-upját képezte. Pár évre rá már a Depeche Mode és a Massive Attack előzenekaraként a Lusznyiki stadionban léptek fel. 2004-ben a Deti Picasso merész lépésre szánta el magát és második stúdiólemezükkel (Ethnic Experiments) már egy teljesen más irányba sodorták a zenekart. Az örmény népzenei hagyományokra épülő pszichedelikus rock zene hidegzuhanyként érte a rajongókat, ám új utakat nyitott meg a zenekar előtt. Közvetlenül az Ethnic Experiments megjelenését követően a zenekar egymás után kapta a külföldi koncertmeghívásokat, köztük a legrangosabb ethno zenei és rock fesztiválokra (Italia Love Wave, Festival Musicas Do Mundo, Rock For People, stb.). A Deti Picasso először 2005-ben játszott Magyarországon, a Sziget fesztiválon, amit aztán több tucat hazai fellépés követett. 2010-es lemezükön pedig már olyan hazai és külföldi vendégzenészek vettek részt, mint Alex Hacke (Einstürzende Neubauten), Nikola Sekulovic (ex-Laibach), Vlagyimir Volkov, Erling Riibe Ramskjell (Schtimm), Grencsó István, vagy Barabás Lőrinc. 2005 és 2010 között a Deti Picasso több mint 20 országban lépett fel, kiérdemelve az örmény ethno rock zene nagyköveteinek szóló elismerést. 2011-ben, miután a tagok egy része külföldön folytatta pályafutását, Gayaék pedig Budapestre tették székhelyüket, a zenekar ideiglenesen leállította a koncertezést, hogy teret adjon a testvérpáros legújabb duó formációjának, a Wattican Punk Balletnek. 2014 nyarán viszont, teljesen új felállásban, új műsorral és hangzással tért vissza a Deti Picasso. Gaya és Karen mellett a hárfás Anasztázia Razvaljajeva és a dobos Porteleki Áron lettek a zenekar oszlopos tagjai. 2015-ben a zenekar több állomásos európai turnéra indul.

 

 

Felállás:
Gaya Arutyunyan – ének, billentyűs hangszerek
Karen Arutyunyan – gitár
Anasztázia Razvaljajeva – hárfa
Porteleki Áron – dob, darbuka, brácsa

vm: Porteleki László

 

 

 

 

Jegyár: 2000 Ft.

Elővételben: 1500 Ft

 

Jegyek kaphatók itt.

 


 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat