2014.10.31. 7 PM Brisa del Aire, Karaván Familia

2014.10.31. 19:00 Két esti Hold: Brisa del Aire, Karaván Familia

Flamenco és autentikus cigányzenei estek a Fonóban.


Két esti Hold - flamenco és autentikus cigányzenei estek

 

 „... a duende erő, nem pedig cselekvés; harc, és nem gondolkodás. Egyszer egy öreg gitárművésztől ezt hallottam: "A duende nem a torokban van; a duende belülről jön föl, a talpból." Nem képességről van hát szó, hanem valóságos élő stílusról, egyszóval vérről; valami nagyon öreg kultúráról és pillanatnyi alkotásról. Ez a "titokzatos erő, amit mindenki érez, de egyetlen filozófus sem tud megmagyarázni", végső soron a föld szelleme.”
(Federico Garcia Lorca: A "duende" - Játék és elmélet)

Októbertől havi egy estén Spanyolország és Magyarország találkozik a Fonóban a flamenco és a cigányzene bűvöletében. A két kultúra és zenei stílus közötti áthallások ismertek, az egymástól elszigetelt, távoli kultúrák rokonsága nyilvánvaló, „házasításuk” adja magát. A vendégek a koncertek előtt tánctanításon vehetnek részt, utána pedig szabad a táncház, a korábban tanultakat mindenki saját vérmérsékletének megfelelően hasznosíthatja és a gyakorlatban is kipróbálhatja, hogy a két kultúra mennyire áll közel vagy távol egymástól.

 

19:00 - Flamenco tánctanítás (Vámos Veronika)
 

20:00 - Brisa del Aire koncert

 

A Brisa del Aire formáció fiatal budapesti flamenco táncosokból és zenészekből alakult. Repertoárunkban főként tradicionális flamenco darabok szerepelnek, amelyekkel szeretnénk feleleveníteni az érzelmeknek és indulatoknak azt a szépségét, gazdagságát, nyers erejét, amely a műfaj sajátja.

Brisa del Aire

Vendégünk:
Vámos Veronika - ének, tánc

Boncza Anna – tánc
Váncza Dominika – ének, tánc
Kozma Richárd – gitár
Nyári Gergely - cajon, ütőhangszerek

 

21:30 - Karaván Família koncert

 

 

A Karavan Familia a cigány vokális hagyományok nyomán alakította ki saját stílusát, amely a négy családtag - szülők és gyermekeik - közötti emberi és zenei harmóniára épül. Programjukban cigány népdalok feldolgozásai szerepelnek napkelettől napnyugatig, saját stílusukra formálva - így például a mississipi blues, a flamenco, a latin- és a balkáni zenei elemek mind megtalálhatóak zenéjükben.

Legújabb albumukat a Karavan Familia 10 éves fennállásának alkalmából jelentették meg a Fonónál. A lemezen 10 vadonatúj dal hallható 10 vendégművész közreműködésével. Az Asvin c. CD-t májusban a World Music Charts Europe zsűrije beválasztotta a 20 legjobb világzenei lemez közé.

 

Karaván Família - Yalla yalla!

A dal végén Lorca "Így szeretlek", "Falu" és "Tánc" c. versét elmondja: Nyári Oszkár színművész, zene: Karavan Familia (közreműködik: Balogh Kálmán cimbalomművész)

 

23:00 - Cigány táncház

 

Jegyár: 1500 Ft

Elővételben: 1000 Ft

Jegyek kaphatók itt!

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat