2014.10.03. 20:00 Cafe Budapest: Jyotsna Srikanth (IND), Samsara Quartet

2014.10.03. 20:00 Cafe Budapest: Jyotsna Srikanth (IND), Samsara Quartet

Koncertek világhírű zenészekkel a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.


 

 

20:00 Samsara Quartet

 

A formációt 2000-ben olyan neves zenészek hozták létre, mint a világhírű Lantos Zoltán hegedűs, a 2001-ben az év jazz-gitárosának választott Juhász Gábor, valamint két megbízhatóan autentikus indiai ütőhangszeres: Szalai Péter és Nyusztay Iván. Lantos és Szalai több évet töltöttek Indiában, elsajátítva a klasszikus indiai hangszerkezelési módokat, harmónia- és ritmusvilágot. Lantos Zoltán még különleges, rezonáns húros hegedűt is készíttetett magának, melyek segítségével olyan telt hangzást sikerül megvalósítania, amely magába foglalja a hagyományos hegedű és az indiai pengetős szitár vagy a vonós szárangi előnyeit.

A quartet indo-jazz zenét játszik, azaz az indiai zenéből vett elemeket és színeket emeli át a jazz világába. Zenéjük tökéletes kikapcsolódást nyújt, amely még akkor is magával ragad, ha a legnagyobb forgatagban hallgatjuk.

A Samsara 2002-ben lemezt készített Bindu címmel, és nagy sikerrel turnézott Indiában, Egyiptomban és Közép-Európában. A ritkán hallható kvartett zenéje azon kevés igényes produkciók egyike, mely azonnal hat. Ennek a zenének ugyanis tágas atmoszférája, levegője és ódon illata van, melynek hatásán lehetetlen kívül maradni. Ez a zene a mesés Indiát, valamint Shaktit idézi, már csak a hangszer-összeállításból adódóan is.


Felállás:


Lantos Zoltán - hegedű

Juhász Gábor - gitár

Szalai Péter - tabla

Nyusztai Iván - ghatam, kanjira

 

 

 

 

 21:30 Jyotsna Srikanth indiai hegedűművész koncertje

 

 

 

Jyotsna Srikanth hegedűművész az indiai karnatikus zenei hagyomány (indiai klasszikus zenei irányzat) egyik legelismertebb képviselője Európában.
Zenéje főként az indiai klasszikus zenén és a londoni kortárs indiai zenén alapszik, de jártas a nyugati klasszikus zenében, valamint jazz és világzenében is.
A játékában a tradicionális indiai zenét ötvözi jazz és kortárs zenei elemekkel. Ennek a hagyomány és a modernitás közt kialakult ritka egyensúlynak köszönhető hogy zenéje egyedülálló, hiánypótló, amely világszerte magával ragadja a közönséget.

 

Jyotsna Srikanth - hegedű

Közreműködik: RN Prakash – ütőhangszerek 

 

 

 

Jegyárak:

Elővételben: 1500 Ft

Helyszínen: 2000 Ft

Jegyek válthatók itt!

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat