2014.06.13 20:00 Dobroda and CimbaliBand concert and dance house

2014.06.13. 20:00 Dobroda Zenekar és Cimbaliband lemezbemutató évadzáró koncert és táncház

A sikert sikerre halmozó Cimbaliband lemezbemutatója és egyben évadzáró együtt a Dobroda zenekarral, koncert és táncház egyben!


Dobroda zenekar

 

A Dobroda zenekar 2007-ben kezdte munkáját, miután néhány szabadlábon lévő zenész úgy döntött, hogy alkot valami értékeset a magyar népzene területén.
A voksukat akkor az Kárpát-medence autentikus folklórja mellett tették le, és ennél a mai napig is kitartanak. Ebből táplálkozva születtek meg azok az összeállítások, amelyek a kiadványokon is szerepelnek, illetve a koncertek során színpadra kerülnek.

 

A szakmai munka, a folyamatos megújulás és az egyre igényesebb háttérmunka meghozta gyümölcsét, hiszen a kezdetben néhány fellépéssel bíró csapat ma már alig tudja ellátni a felkéréseket, amelyek között megtalálhatók a koncertek, táncházak, bálok, mulatságok, néptáncegyüttes-kíséret, fesztiválok, turnék, külföldi felkérések egyaránt.

 

A zenekar társadalmi szerepvállalásának része annak a korábbi kezdeményezésnek a folytatása, amely a "Táncház a Táncházban" rendezvénysorozatként került köztudatba a palóc vidék néptáncosai körében határon innen és túl. A rendezvényt minden hónapban megtartják a salgótarjáni Táncházban, ahová mindig szeretettel várják a gyerekeket, táncos és zenész ismerősöket, illetve az érdeklődőket.

 

 

A zenekar tagjai:
Fekete Borbála - ének
Ifj. Gelencsér János - hegedű, koboz
Deák-Volom Dávid - klarinét, tárogató, harmonika
Gelencsér János - brácsa, kontra
Szabó István - nagybőgő

Közreműködnek:
Szabó János - ének
Fekete Antal 'Puma' - kontra
Zimber Ferenc - cimbalom

 

Cimbaliband-Vidámpark lemezbemutató

 

Nemrégiben a Budapest Folk Fest keretében mutatták be a CimbaliBand legújabb lemezét Vidámpak címmel.
Az új stúdióalbum különlegessége, hogy kizárólag saját szerzeményeket tartalmaz. A hazai világzene egyik népszerű csapata hetedik lemezén egy minden eddiginél bulizósabb zenét állított össze.

 

"A mostani számok leginkább azt tükrözik vissza, milyen helyeken jártam az elmúlt csaknem két évtizedben, milyen emberekkel találkoztam Moldvától Sopronig, Törökországtól Anglián és Amerikán át Japánig. Az évek során felszedett zenei szuvenírokat igyekszünk összegyúrni, általában én hozom az alapötletet, a többiek pedig hozzáteszik a magukét. A népzenei gyökerekből táplálkozunk, de a CimbaliBand nem autentikus népzenét játszik" - magyarázta Unger Balázs.

 

Mint elmondta, a lemez címe egyrészt arra utal, hogy a vidámság a zenekar lételeme, másrészt néhány szövegben - például a Hullámvasútban - a bezárt városligeti Vidámpark hangulatát próbálták visszahozni. A vicces alapállás a zenekar Facebook oldalára a közelmúltban felkerült videón is látszik, amely egy megfricskázott Star Wars-jelenet: a különböző lényekből álló zenekar Jabba palotájában a CimbaliBand muzsikáját játssza.

 

Jegyár: 1000 Ft.

Jegyek kaphatók itt.

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat