2014.03.29 20:00 “2x2” Jazz Duos: Mazura Tuba Duo, Lőrinc Barabás – Márk Badics Duo

2014.03.29 20:00 2x2: Mazura Tuba Duó, Barabás Lőrinc-Badics Márk Duó MŰSORVÁLTOZÁS

Két kiváló jazzduó a Fonóban: négy művész, két páros, egy remek este. MŰSORVÁLTOZÁS!!!


MŰSORVÁLTOZÁS!

A Mazura Tuba Duó koncertje betegség miatt elmarad. A Barabás Lőrinc - Badics Márk duó koncertje 21.00 órától meg lesz tartva! Megértésüket köszönjük! Szeretettel várunk mindenkit!

 

Mazura Tuba Duó

 

Weisz Gábor – szaxofon
Mazura János – tuba

A duót két egykori Zeneakadémista alkotja. Weisz Gábor jazz szaxofon szakon végzett, jelenleg a Központi Tűzoltózenekar tagja, Mazura János „klasszikus” tuba szakon szerzett diplomát, de a szimfonikus zenekarok után egyre több jazz és blues formációban kapott helyet. Mindketten képzett zenészek, akik emellett kiválóan improvizálnak. Koncertjükön számos műfajban bizonyítják zenei sokoldalúságukat. Swing, bebop, funk és latin hangulatok váltakoznak, ismert dallamok és saját szerzemények is felhangzanak, a közönség pedig sohasem tudhatja előre, melyik hangszer milyen szerepben lép fel…
A jó hangulat garantált!

 

 
Barabás Lőrinc (trombita) - Badics Márk (dobok) duó
 
Barabás Lőrinc 12 évesen kezdett trombitálni a Szabolcsi Bence Zeneiskolában, ahol klasszikus zenét tanult. 1999 és 2002 között a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatója volt, itt ismerkedett meg a dzsesszel. 2006 tavaszán végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékén, tanára Nemes Krisztina és Fekete-Kovács Kornél volt.
 
Generációjának kiemelkedő zenésze, aki különböző formációival, mindenekelőtt a 2005 és 2010 között létezett és két remek albumot (Ladal, Trick) készített Barabás Lőrinc Eklektric-kel komoly sikereket ért el. Ez a formáció a dzsessz, az elektronika, a dub, a hiphop, a reggae és a French house elemeinek felhasználásával alakított ki egyedi stílust, olyan remek zenészek közreműködésével, mint az énekes Fábián Juli és Sena vagy az orgonista Premecz Mátyás. Barabás Lőrinc nem "ortodox" dzsesszmuzsikus, előszeretettel kalandozik a poposabb hangzások felé.
 
Az Eklektric nevű, egyedülállóan sikeres jazz-funk-pop zenekarának 2010-es leállása után több párhuzamos projektet is útjára indított. Egyik ilyen formáció a Barabás Lőrinc Quartet, a hetvenes évek szabad levegőjű, improvizatív jazz-rockos világát idézi, ami igazán frissen szólal meg a négy fiatal, huszonegyedik századi nagyvárosi, kozmopolita muzsikus szűrőjén áteresztve. A tagok valamennyien jelentős előélettel rendelkeznek - Boros Levente dobost az Akkezdet Phiai-ból, Sabák Péter basszusgitárost a Másfélből, Premecz Mátyás billentyűst a Kéknyúl Hammond Bandből és a Barabás Lőrinc Eklektricből ismerhetik a legtöbben - és szinte mind játszottak már egymással külön-külön, nem véletlen, hogy hamar megtalálták a közös hangot.
Legfrissebb, Sastra című lemeze igazi szólóprodukció. A muzsikus egyedül áll a színpadon és egy loopstation segítségével trombitája hangját sokszorozza meg különböző zenei funkciókban.
 
Barabás Lőrinc nevéhez fűződik a mármár legendásnak számító Random Szerda elnevezésű kezdeményezés, ahol az Eklektric zenészei mellett gitáron feltűnt Sütő Márton és Mohai Tamás is, valamint dobokon Badics Márk. A Random Szerda  klubestjeinek műsorából koncert CD is készült.
Nálunk a Fonóban most egyedi felállásban, duóban lépnek fel: Barabás Lőrinc trombitán, Badics Márk dobokon játszik.
 

Belépő helyszínen 1500 Ft.

Elővételben 1200 Ft.

Jegyek kaphatók itt.

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat