2014.03.07. 19:00 Spring-Welcoming Day: Budapest Nufolk Revolution – Akusztik Projekt/Acoustic project. György Ferenczi and the Rackajam

2014.03.07. 19:00 Tavaszindító nap: Budapest Nufolk Revolution Akusztik Projekt. Ferenczi György és a Rackajam

Kiállítással és koncertekkel köszöntjük a Tavaszt!


 

19:00 Jálics Gyula kiállításának megnyitója
 

20:00 Budapest Nufolk Revolution.

Budapest, mert itt élünk, alkotunk. Egyszerűen idevalósiak vagyunk és kész.
Nufolk („új népi”) Mert a népzene jelentése, tartalma folyamatosan változik. Nem a zene változik, hanem a nép. Arról is lemaradtunk, amikor a dudazenétől a vonós bandák átvették a stafétát. Arról is amikor a rézfúvós zenekarokból beat alakult, majd abból lakodalmas rock. Nem akarunk mindenről lemaradni.
Revolution („forradalom”). Mert forrongunk egyfolytában. Mert az már önmagában forradalom, hogy falusi zenét játszunk ebben a nagyvárosban. Mert másképp nem megy, minthogy a város zajában meg kell találni a vidék hangját, hiszen ott rejtezik benne. A legtisztább értéke a városnak a beszivárgó kulturális sokszínűség.

21:30 Ferenczi György és a Rackajam

Ferenczi György a magyar könnyűzene egyik legszínesebb egyénisége rendszeres vendége a Fonónak. Játéka több mint kétszázhetven lemezen hallható, és ebből húszat ő maga jegyez. A világ egyik legjobb szájharmonikásaként kitüntetett zenész, a Rackajam együttessel 2005-től közösen játszik fúziós zenét, amiben a country, a blues, funky, a hip-hop, a rock ’n’ roll mellett fontos szerepet tölt be a magyar népzene és világzene. Akusztikus hangszereken adják elő a blues klasszikusokat, valamint saját hangszerelésű dalaikat, és számos esetben magyar költők – Petőfi, Weöres, Gérecz Attila – verseit választják dalszövegül, hogy ezzel is népszerűsítsék a magyar irodalmat.
 


 

 Helyszínen 2000 Ft.

Elővételben 1500 Ft.

Jegyek kaphatók itt.

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat