2014.03.07 19:00 Graphic artist Gyula Jálics – “Az én panoptikumom” / “My waxworks” – exhibition opening

2014.03.07 19:00 Jálics Gyula grafikus „Az én panoptikumom” című kiállítása-megnyitó

A kiállítás egyfajta panoptikum, amelynek szereplői pozitív vagy negatív hősök, sokszor botrányhősök. A képeken olyan híres színészek, zenészek, sportolók, politikusok vannak megörökítve, akiket az ifjabb generáció talán nem is ismer, de érdemes emlékezet


Jálics Gyula1940. december 8-án született Budapesten.

Gimnáziumi érettségi után a budapesti Athenaeum nyomdában litográfiát tanult, és néhány évig dolgozott is ott, mint síknyomó-rajzoló, főleg plakátok nyomdai előkészítésén.
Mestereim: Vargha-Hajdú István grafikus a nyomdaipari tanintézetben, Basilides Sándor, Percz Jenő, Gacs Gábor a Török Pál utcai Képző- és Iparművészeti Gimnázium esti tagozatán.
Szakmai pályafutása során volt kirakatrendező, kiállításrendező, dekoratőr. A Malév Dekor Stúdióban a nyolcvanas évek közepéig a stúdió grafikai vezetője is volt. Azóta szabadúszó könyvillusztrátorként és antik bútorrestaurátorként dolgozik.
 
Leginkább gyermekek számára készült KÉPESKÖNYVEKBEN szerepelnek munkái. Ezek közül néhány: Állatgyerekek, Kutyák, Macskák, Egzotikus állatok, Útikönyv gyerekeknek, Afrika vadállatai, A dzsungel könyve, A rendíthetetlen ólomkatona, Tom Sawyer kalandjai,  Angol nyelvkönyv  vonalas grafikák
 
AZ ÉN PANOPTIKUMOM
című grafikai sorozathoz
 
"Régen érlelődő elképzelésem megvalósulása ez a grafikai sorozat.
A legegyszerűbb, de talán a legnehezebb technikával (rajztoll-tus) próbáltam megvalósítani.
Rég tanult mesterségem, a litográfia ösztönzött erre. Célom (e teljesség igénye nélkül) olyan események, pozitív vagy negatív „hősök”, sokszor botrányhősök, híres, elfeledett sportolók, színészek, zenészek, politikusok megörökítése, akiket már az utánunk következő generáció sem ismer, de érdemes emlékezetben tartani őket – tanulságul."
 
 
 
« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat