2014.03.01 18:00 Fonó Salon – Closing Night

2014.03.01 18:00 Fonó Szalon záróest: Lukács Miklós trió Cimbiózis lemezbemutató

Beszélgetés Weyer Balázzsal és Liber Endrével. Lukács Miklós trió Cimbiózis lemezbemutató. Tavaszköszöntő táncház. Muzsikál a FolkEmbassy.


 A Fonó Szalon záróestje

 
Rosonczy-Kovács Mihály beszélget Weyer Balázzsal (Bartók Rádió) és Liber Endrével (Hangvető) a magyar revival népzene és világzene lehetőségeiről, jövőjéről.
A házigazda Horváth László.
 
Lukács Miklós trió: Cimbiózis
 
“Baló Pistivel régóta játszom együtt Dresch Mihály zenekarában, közös nyelvet beszélünk. Gyurival - amellett, hogy rokoni szálak fűznek hozzá, ami persze zenei szempontból nem, csak emberileg fontos - szintén együtt játszunk egy ideje Tóth Viktor Tercettjében. Az ország egyik legjobb bőgősének tartom, és jó párosnak gondoltam őket Pistivel. Úgy komponáltam erre a trióra, hogy kamarazene-szerűen szólaljunk meg, ahol egyforma súllyal van minden zenész jelen. Ezért is választottam névnek a Lukács Miklós Trió - Cimbiózist, mert a köztünk létrejövő szimbiózis kulcsfontosságú.” (Lukács Miklós fidelio.hu)
 
A kiváló cimbalomművész triója megalakulása óta visszatérő vendége a háznak. A közös koncerteken formálódott zenei anyag most korongra is került, a Fonó kiadásában jelenik meg az első Cimbiózis album!
 
 
 
Tavaszköszöntő táncház
 
Az Antológia után. Mindenkit várunk szeretettel! Muzsikál a FolkEmbassy; Az együttes nemcsak a magyar kultúrdiplomáciában serénykedik, kéthetenkénti szabadegyetemmel egybekötött táncházat tartanak a fiatal hazai értelmiségnek (Téli Kertem Kávézó), és a főváros talán egyetlen kifejezetten a legfogékonyabb korban lévőknek, a kamaszoknak szánt táncházat működtetnek a Bihari János táncegyüttessel. Soós András Junior Prima díjas prímást nem kell bemutatni a hazai néptáncos közönségnek. A FolkEmbassyben régi brácsával, a sárvári Orsós Tamással álltak újra össze. Kettejük kiérlelt együtthangzása, no meg Hegedűs Luca elegáns cimbalomjátéka határozza meg a FolkEmbassy zenei világát, amelyet Király Tamás bőgőjátéka, és az együttes vezetőjének, a szintén Junior Prima díjas Rosonczy-Kovács Mihálynak a hegedűmuzsikája teszi teljessé. 
 
 
 
Helyszínen 1500 Ft.
Elővételben 1000 Ft.
21:00-től 800 Ft.
 
 Jegyek kaphatók itt. 
« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat