2015.10.17. 8 PM Family Day: Lajos Pál and István Pál “Szalonna”, Antal Fekete “Puma” and Márton Fekete “Kispuma”, Török siblings: Tilla, Flóra, Ádám / Fonó20

2015.10.17. 20:00 Családi nap: Pál Lajos és Pál István Szalonna, Fekete Antal ‘Puma’ és Fekete Márton ‘Kispuma’, Török testvérek: Tilla, Flóra, Ádám / Fonó20

Zenész családok. népzenész generációk


Az idén 20 éves Fonó ünnepi sorozatában legendás zenész-népzenész családokat mutatunk be.

 

Pál család

 

Pál Eszter- ének, Pál Katalin- ének, Czébely Beáta- zongora, Ötvös Sándor- vers, ének
közreműködik: Doór Róbert- nagybőgő
A kárpátaljai Pál István karmester évtizedeken át vezette a kijevi filharmonikusokat, többször választották a Szovjetúnió első karmesterének; népzenészként harmonikán játszik és a hazai táncházak nagy tiszteletnek örvendő, visszatérő vendége. Fia, Pál István Szalonna a Magyar Állami Népi Együttes prímása bejárta a világot a világhírű együttessel; saját zenekarával, a Szalonna és bandájával a táncházak mellett többször adnak nagykoncerteket is, legutóbb például a Zeneakadémia nagytermében. Pál Eszter szólóénekesként és a Szalonna és bandája énekeseként is ismert.

 

 

Török testvérek: Tilla, Flóra és Ádám

A délvidéki Török testvérek közül Tilla Junior Prima díjas női prímásként lett ismert; visszatérően lép fel testvéreivel, akik szintén remek muzsikusok;  Flóra kobzán játszik és énekel, Ádám furulyán és kavalon muzsikál. Hárman a hazai népzene fiatal generációjának egyik legsikeresbb csapata, akik dinamizmusukkal, muzikalitásukkal a táncházmozgalmon kívülről is sok követőre, rajongóra találtak.

 

Fekete (Puma) család:

A  két remek brácsás, Fekete Antal ‘Puma’ és Fekete Márton ‘Kispuma’, apa és fia a táncházmozgalom jelentős alakjai, - már-már fogalom - akik számos formációban aktív muzsikusok és rengeteget játszottak együtt különböző adatközlőkkel és adatközlő zenekarokkal. A családi napra külön készülnek olyan muzsikával, amit ilyen formában még nem hallhattunk tőlük. 

 

Jegyárak:

Elővételben: 1000 Ft
Helyszínen: 1500 Ft

 

Jegyek válthatók itt
 

 

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat