2016.03.05. 20:00 Cimbali10 with Pál István Szalonna, warm up band: PásztorHóra / Nufolk@Fonó

2016.03.05. 20:00 Cimbali10 Pál István Szalonnával, előzenekar: PásztorHóra / NuFolk sorozat

Egy remek este az idén 10 éves Cimbalibanddel és barátaival.


Cimbali10 koncertsorozat

Idén 10 éves a Cimbaliband!

 

20:00 PásztorHóra

21:00 Cimbali10 koncert vendégek: Pál István Szalonna és Karacs Gyula

 

Hihetetlen, de mégis igaz! Idén kerek a szám a Cimbaliband születésnapi tortáján, hiszen 10 éve, hogy megalakult a banda!

Az ilyenkor szokásos számvetés sem maradhat el. Hogyan indult útjára a csapat, és mi volt a cél? A cimbalmot és a népzenét akarták trendivé, divatossá tenni az emberek körében. Unger Balázs, a zenekar vezetője, azokat a balkáni népeket vette alapul ehhez az elgondoláshoz, ahol a mai napig él a népi muzsika a hétköznapi életben, és a fiatalok is szívesen hallgatnak olyan zenét, amiben népi motívum vagy tradicionális hangszer szólal meg modern köntösben. A sikerekhez persze hozzájárult az is, hogy a világzene, mint műfaj egyre nagyobb teret nyert magának, és így még szélesebb rétegeket tud megszólítani a Cimbaliband népi alapokon nyugvó 21. századi muzsikája.

10 év kitartó munkájával sikerült-e elérni a célt? Válaszul a tények magukért beszélnek: elismerések és díjak sokasága (Fringe Festival Budapest Szakmai Fődíjasa, a Petőfi Rádió Év felfedezettje, a World Music Charts világzenei toplistán 8. helyezett), évi 120 felkérés országszerte, külföldi koncertkörutak!

A 10 évet végigkísérte szakmai támogatásával a Príma Primissima-díjas Fonó a zenekar kiadójaként, így egyértelmű volt, hogy a Cimbali10 című koncertsorozat legelső és egyik legfontosabb állomása a budai zeneház lesz. A fővárosi közönségnek pedig olyan neves vendégeket hívott erre az alkalomra, mint Pál István Szalonna és Karacs Gyula, akik mindketten a kiváló baráti és szakmai kapcsolaton túl sok szállal kapcsolódnak a zenekarhoz, és régi-új színekkel díszítik majd a koncert zenei világát. A PásztorHóra pedig megalapozza a hangulatot a koncert előtt és után, hiszen nemcsak előzenekarként hallgathatja meg a közönség muzsikájukat, de a hajnalig tartó táncházban is ők húzzák a talpalávalót.

 

Jegyár:

elővételben 1500 Ft

helyszínen 2000 Ft

Jegyek kaphatók itt

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat