2016. 11. 05. 7 PM A flamenco ezer arca – jótékonysági est az Igazgyöngy Alapítvány támogatására

2016. 11. 05. 19.00 A flamenco ezer arca – jótékonysági est az Igazgyöngy Alapítvány támogatására

Immár második alkalommal kerül sor arra, hogy a pesti flamenco közösség egy kiválaszott jótékonysági célt támogat az év végéhez közeledve, idén az est teljes bevételével az Igazgyöngy Alalpítványt támogatják.


 Az Igazgyöngy Alapítvány a berettyóújfalui kistérségben segíti a szegénységben és mélyszegénységben élő gyerekek, családok integrációját oktatás, családgondozás és közösségfejlesztési tevékenységgel.

 

 

Andalúzia, a flamenco őshazája, egykor spanyolok, mórok, bizánciak, szefárd zsidók, vándorcigányok közös lakóhelye volt. Az évszázadokkal ezelőtt üldözött roma kolóniák otthonaiban ezen kultúrák zenei hagyományainak egybeolvasztásával született meg a flamenco. Innen a dél-spanyol műfaj hihetetlen sokszínűségének, feszességének, frissességének alapja. Az egykor kultúrális fúzió révén létrejött zenei világ a mai napig megőrizte nyitottságát, képes saját arcára formálni és beolvasztani a városi miliő zenei és táncművészeti hagyományait - a jazzt és a kortárs táncot -, ugyanúgy, mint népzenei tradíciót vagy a világzenei trendeket. Izgalmas, forrongó, friss, állandóan változó, ám mégis mindig ugyanazt a mélységet kínáló világ ez, ezerarcú. A jótékonysági flamenco est fellépői ennek a széles palettának néhány szeletét mutatják meg november 5-én a Fonó színpadán. A tradicionális flamencótól indulva a pesti flamenco élet neves előadói kalauzolják el a nézőket a hazai roma, az indiai tánc, a magyar néptánc, az elektronikus zene és a flamenco tánc találkozási pontjaira, s onnan vissza, a hagyományok magátólértetődő önfeledtségébe.

 

Az est fellépői:


Bajnay Beáta és Kiss Gergely Pekka
Bucsás Györgyi La Rubia és a Café Flamenco
A Casi Flamenco Böröcz Petrával és Váncza Dominikával
Vámos Veronika
Bajnay Beáta, Bucsás Györgyi La Rubia és Böröcz Petra tánccsoportjai

Adományozás a helyszínen – az alapítvány vállalja az adományok elszállítását (tartós élelmiszer, jó minőségű gyerekruha, mikuláscsomag, csokoládé). Az Alalpítvány gondozásában helyi asszonyok használati tárgyakat készítenek. 

Jegyár: 2000 Ft.

Jegyvásárolás online itt.

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat