2013.09.24. 16.00 Budai Babszem Táncegyesület

Budai Babszem Táncegyesület


Az Újbudai Babszem Táncegyüttes 2000-ben alakult. Ekkor Budai Babszem Táncegyüttes néven, 25 táncos kisgyermekkel, egy csoporttal működött az együttes. Céljaik között nem csak és nem első sorban a színpadi fellépések szerepelnek, hanem a magyar néptáncok minél szebb, pontosabb, hitelesebb elsajátítása. A művészeti vezető Gubik József Timár Sándor, illetve Varga Zoltán tanítványaként, a tőlük tanult pedagógiai módszerrel tanítja kis, nagyobb és még nagyobb "gyerekeit", akik az elmúlt években óriási nagycsaláddá nőttek.

Az együttes foglalkozásainak egy részét a Fonóban tartja, amelyhez a ház nagy megbecsüléssel és szeretettel ad otthont. Az együtteshez a kezdő csoportokba tánctudás nélkül, a haladó csoportokba a megfelelő tánctudással várják a jelentkezőket, érdeklődőket. 

16-17 óráig a Harmatocska csoport próbál. A csoportba 3 éves kortól van felvétel. Magyarországi táncokkal és játékokkal ismerkednek a gyerekek az órákon. Havonta egyszer a népi mesterségeket bemutató kézműves foglalkozásokat is szerveznek.
A csoport vezetője: Rikassy Barbara és Gubik József

17-18 óráig a Kéknefelejcs csoport próbál. A csoportba a alsó tagozatos gyerekek jelentkezését várjuk. Magyarországi táncok mellett az eszközös táncok botos, üveges táncok megismerése is a repertoár része.
A csoportot Rikassy Barbara és Gubik József vezeti.

Művészeti vezető: Gubik József

További információ és kapcsolatfelvétel itt.
 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat